Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Omlós almás pite

90 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztához összegyúrjuk a lisztet, a tojást, a zsírt, a sót, a sütőport és a tejfölt. Ha keménynek találjuk, kevés tejet adhatunk hozzá. Legalább fél órára betesszük a hűtőbe.
  2. Közben az almát megmossuk, a magházat kivesszük, és vékony szeletekre vágjuk. Feltesszük főni 1 dl vízzel, a cukorral, majd, amikor már összesett és levet eresztett kissé, beleszórjuk a búzadarát. Együtt főzzük 3 percig. Amikor ez is megpuhult, hozzáadjuk a fahéjat, langyosra hűtjük.
  3. A tésztát 1/3-2/3 arányban felosztjuk. A nagyobbat 1 cm vastara nyújtjuk a tespi méretei szerinti nagyságúra. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a 2/3-nyi lapot, rátesszük a kihűlt almát és elsimítjuk rajta. 180 fokon 15 percig sütjük, majd ráhelyezzük a kisebb, kinyújtott lapot. Megszúrkáljuk és 160 fokon 30 percig sütjük. 

MORZSÁS, RÁCSOS, KLASSZIKUS ÉS PALEO - 10 ZSENIÁLIS ALMÁS PITE RECEPT >>>

13 EGYSZERŰ ALMÁS SÜTEMÉNY >>> 

ALMÁS PITE KLASSZIKUSAN, VAGY ÚJFAJTA ÍZESÍTÉSSEL: TÖBB, MINT 50 RECEPT! >>> 

Megjegyzés

A töltelék lehet más gyümölcs is: meggy, barack, cseresznye... Illetve tölthetjük túróval is. - cirmicica55

Ezek is érdekelhetnek

Friss