Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Omlettel töltött göngyölt csirkemell

MME MME
60 perc
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A tojást  habosra keverjük, kevés sóval, a tejszínnel, a liszttel és a fokhagymával. Egy kisebb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd beleöntjük a tojásos keveréket, és addig sütjük, míg a szélek kissé megdermednek. Ezután megfordítjuk az omlettet, és a másik oldalon is 1-2 percig. Végül lehúzzuk a tűzről.
  2. A sajtot durvára reszeljük, a paradicsomokat megmossuk, négybe vágjuk. A tálra tesszük az omlettet, majd elrendezzük rajta a paradicsomot és a reszelt sajtot. Ezután feltekerjük a tojáslepényt úgy, mint egy palacsintát.
  3. A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük. Kiklopfoljuk, majd sózzuk és borsozzuk. Rátesszük a töltött omlettet, majd óvatosan feltekerjük az egészet úgy, hogy a hús teljesen befedje a tojást.
  4. Felforrósítjuk a vajat, majd körbepirítjuk a hústekercset. Az alaplét aláöntjük, és lefedve, közepes lángon pároljuk-sütjük az egészet készre kb. 25 perc alatt, közben néhányszor megfordítjuk. Zöldségekkel körítve tálalhatjuk.

    30+5 VARIÁCIÓ TÖLTÖTT ÉS GÖNGYÖLT HÚSRA >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss