Elkészítés: Az omletthez a tojásokat üssük fel egy tányérba, majd keverjük hozzá az apróra felvágott petrezselyemzöldet. Ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal.
A vöröshagymát vágjuk félbe, majd vágjuk fel vastagabb szeletekre. A paradicsomot vágjuk cikkekre. Az olajbogyó levét csepegtessük le.
Öntsük az olajat egy serpenyőbe, és melegítsük fel, majd adjuk hozzá a felszeletelt vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá az olajbogyót, és pároljuk tovább. Végül tegyük bele a cikkekre vágott paradicsomot is. Pár perc után öntsük rá a megpárolódott zöldségekre a petrezselyemzölddel és fűszerekkel összekevert tojást. Süssük addig, amíg a tojás elkezd megszilárdulni. Ekkor csipkedjük a tetejére a mozzarellát, majd süssük készre.
A lángoshoz a zabpelyhet öntsük egy tálba, majd öntsük rá a tejet. Ezután hagyjuk, hogy teljesen magába szívja (kb. 30 perc). Ezután ízlés szerint sózzuk meg, és üssük bele a tojást, majd kézi habverővel alaposan keverjük össze.
Öntsük bele az olajat egy teflon serpenyőbe, majd hevítsük fel. Ezután öntsük bele a zabpelyhes masszát, majd terítsük el egyenletesen.
Alacsony lángon, süssük szép pirosra, majd fordítsuk meg, és a másik felét is süssük készre.
Tálaláskor az omlettet a zabpelyhes lángossal kínáljuk. Nagyon finom a kettő együtt, és igen laktató.