Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Omlett kelbimbóval és gombával

45 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Hozzávalók
  • 15 dkg kelbimbó
  • 3 ek olívaolaj
  • 15 dkg gomba
  • bors
  • 6 db tojás
  • 4 ek főzőtejszín
  • 10 dkg sajt

Elkészítés

  1. A kelbimbókat megtisztítjuk, félbevágjuk, majd forrásban lévő, sós vízbenroppanósrafőzzük. Ezután leszűrjük és lecsepegtetjük.
  2. Felforrósítunk 1 ek olívaolajat, és megpirítjuk rajta a megtisztított, vékonyan felszeletelt gombafejeket. Azutánmegsózzuk,megborsozzuk.
  3. A tojásokat habosrakeverjük a tejszínnel, továbbá egy kevés sóval és borssal. Serpenyőben felhevítjük a megmaradt olívaolajat, ráöntjük a tojásos keveréket, és közepes lángon aranyszínűre sütjük az egyik oldalát.
  4. A serpenyő nyelét gondosan körbetekerjük több réteg alufóliával. Az omlett egyik oldalárahalmozzuk a kelbimbót a pirított gombával együtt, megszórjuk a lereszelt sajttal, és ráhajtjuk az omlett másik oldalát.A 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a sajt megolvad, és az omlett kissé megpirul. Egy kevés felkarikázott újhagyma zöldjével megszórva tálalhatjuk. Pirítós illik hozzá.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss