A kelbimbókat megtisztítjuk, félbevágjuk, majd forrásban lévő, sós vízbenroppanósrafőzzük. Ezután leszűrjük és lecsepegtetjük.
Felforrósítunk 1 ek olívaolajat, és megpirítjuk rajta a megtisztított, vékonyan felszeletelt gombafejeket. Azutánmegsózzuk,megborsozzuk.
A tojásokat habosrakeverjük a tejszínnel, továbbá egy kevés sóval és borssal. Serpenyőben felhevítjük a megmaradt olívaolajat, ráöntjük a tojásos keveréket, és közepes lángon aranyszínűre sütjük az egyik oldalát.
A serpenyő nyelét gondosan körbetekerjük több réteg alufóliával. Az omlett egyik oldalárahalmozzuk a kelbimbót a pirított gombával együtt, megszórjuk a lereszelt sajttal, és ráhajtjuk az omlett másik oldalát.A 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a sajt megolvad, és az omlett kissé megpirul. Egy kevés felkarikázott újhagyma zöldjével megszórva tálalhatjuk. Pirítós illik hozzá.