Részletes receptkereső »
  •  
  • Bonafarm  
  •  

Előétel

http://mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122534_taboule-110.jpg Tabulé, mert ki a zöldfűszert szereti…

Libanonban nagyon zöld, ott szinte egy petrezselyemsalátára hasonlít, Európában inkább a bulgur és a kuszkusz dominál, bár a…

http://mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122353_hideg-leves-110.jpg Hideg levesek - főzés nélkül

A forró nyári napokon nem csak a hideg ételek okoznak élvezetet, hanem az is, ha elkészítésükhöz semmiféle – a meleget még…

http://mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122197_hummus-110.jpg Humusz, a csicseris csemege

Most nem a szerves anyagokban gazdag feketeföldről, hanem egy finom krémről szól, melynek fő alkotórésze a csicseriborsó.

http://mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122061_minestrone-110.jpg Minestrone, a mediterrán melengető

A minestrone egy rendkívül egyszerű, nagyon jól variálható leves, amelyet készíthetünk a cucina poverának (olyasz…

http://mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121156_kence-110.jpg Vendégváró kenceficék

A vendégeskedés lényege az együttlét, a jó hangulat, a nagy beszélgetés, társasozás - finom ételek és italok mellett. Mindezt…

http://mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/120000/120609_zakuszka-110.jpg Zakuszka, az ősz íze egyetlen falatban

Az eredetileg örmény étel, a zakuszka, moldovai közvetítéssel került Erdélybe, és vált meghatározó ételévé az ott élőknek. A nyár…

http://mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/120000/120259_caesarsalata-110.jpg Caesar saláta: olasz szülőktől született Mexikóban, Amerikában lett sztár

Kenyér, fokhagyma és tojás általában van otthon, ha egy kis római salátát, Worcestershire szószt és parmezánt is beszerzünk,…

http://mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/117000/117091_toltike-110.jpg Töltike - falatka levélbe tekerve

A kora nyári piacon ugyan nem jön velünk szembe a szőlőlevél, mégis a szezonhoz kapcsolódó étel a tőtike. A szőlőlevél akut piaci…

http://mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/119000/119303_pogacsa-110.jpg Pogácsa, a mesebeli finomság

A pogácsa a magyar konyha egyik fontos eleme. Nem csak mint élelem, hanem mint folyamatosan visszatérő népmesei szimbólum is. Az…

http://mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/117000/117987_hagymaleves-110.jpg Hagymaleves, az étlapok sztárja

A már római korban ismert hagymaleves a mai napig rendkívüli népszerűségnek örvend. Gazdag aromájú, igazi őszi-téli leves. Amit…

http://mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/113000/113782_gazpacho-110.jpg Gazpacho, a folyékony saláta

Ha igazi nyári levesre vágyunk, érdemes kipróbálni a spanyol konyha klasszikusát, a hideg paradicsomos-fűszeres levest, a…

http://mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/116000/116710_bruschetta-110.jpg Bruschetta – világklasszis előétel Itáliából

A gyorsan elkészíthető, sokféle finomsággal megrakott pirított, ropogós kenyér az egyik legnépszerűbb előétel akár többfogásos…

http://mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/107000/107922_kremleves_nyito_cikk.jpg Zöldségből krémleves

A levesek családjának fontos tagja a krémleves. Ezeket a vastagabb, sűrű, krémes leveseket kifejezetten kívánja az ember, ha 10…

http://mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/113000/113269_gyumolcsleves-110.jpg Nyári hűsítő gyümölcslevesek

A nyár elképzelhetetlen a hűs, édes, fűszeres, gyümölcsös levesek nélkül. Anyáink meggylevese után manapság már sokféle módon,…

http://mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/112000/112126_kelt-110.jpg Kelt tészta sósan: pogácsa, kifli, stangli

Egy jó házibuli vagy egy vasárnapi családi délután szinte elképzelhetetlen valamilyen sós rágcsálnivaló nélkül. Ha a háziasszony…

http://mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/108000/108857_avokadokrem_110.jpg Az avokádókrém, akit guacamolénak is hívnak

Az avokádókrém nemcsak finom, de egészséges is, hiszen az avokádó fantasztikus gyümölcs (illetve zöldség). Ha vendégeknek…

http://mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/108000/108190_hortobagyi_nyito_cikk.jpg Hortobágyi palacsinta

A palacsinta már az ókori rómaiak idejében ismert volt. A lisztből, vízből készült, enyhén sós lapok fontos alapanyagai voltak a…

http://mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/107000/107928_eloetel_nyito_cikk.jpg Mire jó az előétel?

Az előétel nem úri passzió. Fontos és megingathatatlan szerepe van a menüsorban. Manapság ebben a divatossá és életvitelszerűvé…

http://mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/107000/107457_leves_nyito_cikk.jpg Húsleves - mindenek alfája és omegája

Minden újdonsült háziasszony életében eljön az a pillanat, amikor el kell készítenie az első, igazi húslevesét. A maró félelem -…

http://mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/106000/106043_vorosboros-ozpastetom_nyito_k.jpg Elegáns és egyszerű: a pástétom

Igazi klasszikus. Elsőként nyilván a libamájpástétomra gondolunk, de pástétom készülhet bármilyen húsból, halból, még zöldségből…

http://mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/103000/103569_carpaccio_nyito.jpg Elegáns, de egyszerű: a carpaccio

A carpaccio esetében egy viszonylag fiatal, alig 60 éve múlttal rendelkező ételről beszélünk. A finoman szelt, nyers húst kínáló…

http://mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/99000/99937_tapenade110.jpg Tapenade, olívarajongóknak

Nem kell hozzá más, mint olívabogyó, olívaolaj és némi kapribogyó. Összemixeljük, és már kész is a tapenade.

http://mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/99000/99909_dip_110.jpg Mártogatunk, mártogatunk…

Mártogatni, tunkolni mindenki szeret. Nem kell hozzá nagy tálalás, feltűnés nélkül rá lehet járni, így minden buli sztárja lehet.

http://mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/74000/74757_salata110.jpg A világ legjobb salátája

Tudni kell, mi kerüljön a tányérunkra ahhoz, hogy - a legértékesebb tápanyagokat magunkhoz véve - karcsú formánkat is…

http://mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/64000/64518_levesindex.jpg Selymes levesek

Télen kedveljük a tartalmasabb étkeket, ugyanakkor nem érdemes csupa nehéz, zsíros fogást fogyasztani. Jó választás a tartalmas…

Hasznos csomag