Olívás-zöldséges articsóka

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 nagy fej vöröshagyma finomra vágva
  • 6 db articsóka (vigyázzunk a vásárlásnál, hogy a teteje ne nyíljon ki, a kinyílt articsóka már nem jó)
  • 2 db sárgarépa (apró kockákra vágva)
  • 2 db paradicsom meghámozva, kockákra vágva
  • 2 db burgonya meghámozva, kisebb kockákra vágva
  • 1 marék rizs
  • fél citrom leve
  • 1,5 dl olívaolaj
  • kevés friss kapor a tálaláshoz

Elkészítés

    Elkészítés: Az articsókákat megtisztítjuk és negyedeljük (a külső sötétzöld rétegeket egészen a világos részig lefejtjük, a szárát levágjuk, és a belső, szőrös részt kivágjuk). Ezután azonnal citromlével bekenjük, és citromleves, lisztes vízbe tesszük, mert gyorsan befeketedik.

    A vöröshagymát és a sárgarépát az olívaolajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a még egyszer alaposan megmosott articsókát és a fél citrom levét. Hagyjuk kicsit levet ereszteni, majd a paradicsomot, a burgonyát és a rizst adjuk a zöldségekhez. További 5-6 percig fedő alatt főzzük. Ezután annyi vízzel felengedjük, hogy éppen ellepje, megsózzuk és készre főzzük. Akkor jó, amikor a rizs és a burgonya is megfőtt.

    Tálaláskor kaporral megszórjuk. Jó étvágyat!

Megjegyzés

Finom török egytálétel.

Gyenes Klaudia
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin