Olívás-sonkás vekni

Hozzávalók

  • 4 db tojás
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • 1,5 dl olívaolaj
  • 25 dkg tönkölybúzaliszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 20 dkg Fekete-erdő sonka
  • 10 dkg fekete olajbogyó (magozott)
  • 10 dkg zöld olajbogyó (magozott)
  • frissen őrölt bors
  • olaj
  • liszt

Elkészítés

    1.

    Tegyük tálba a tojást. Öntsük rá a bort, és keverjük habosra úgy, hogy közben lassan csorgatva beledolgozzuk az olajat is.

    2.

    Szitáljuk bele a sütőporral elkevert lisztet, majd forgassuk bele a reszelt sajtot, a felkockázott sonkát és az olajbogyókat.

    3.

    Sózzuk és borsozzuk meg a tésztát, majd simítsuk egy kiolajozott és liszttel meghintett vekniformába. Süssük a 170 fokra előmelegített sütőben 40 percig.

A mártogatóshoz lazítsuk a 25 dkg natúr krémsajtot 1-2 ek tejjel, és ízesítsük a mentalevelekkel és sóval, borssal.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin