Elkészítés: A megmosott, leszárított pulykamellfilét éles késsel 2x2 centis kockákra daraboljuk, a fehérhagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk.
A hagymát a forró olívaolajon megfutatjuk, rászórjuk a húskockákat, és fehéredésig sütjük. Most hozzáadjuk a megmosott 1x1 centis kockákra darabolt piros húsú paprikát, a zöldpaprikát, a levétől leszűrt, karikázott fekete olívabogyót, sózzuk, borsozzuk, 1 deci vizet öntünk alá, és közepes tűzön kb. 15 perc alatt megpároljuk úgy, hogy a paprika kicsit roppanós maradjon.
Közben a körethez a rizst forró olívaolajon átforgatjuk, majd felöntjük a rizshez képest kétszeres mennyiségű zöldséglevessel, sózzuk, ha felforrt, egyszer megkeverjük, és lefedve, lassú tűzön kb. 15 perc alatt megpároljuk.
A sonkaszeleteket nagyjából 1x1 centis kockákra vágjuk, forró serpenyőben ropogósra sütjük, majd a forró párolt rizzsel lazán összeforgatjuk.
Tálaláskor az olívás-paprikás pulykaragut, a sonkás rizzsel körítjük. Forrón kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre