Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Olívás, fokhagymás és mozzarellás pizza

Bolondulok az olasz konyháért, az egyszerűségében oly nagyszerű itáliai ízekhez. Ha pedig olasz konyháról beszélünk, nem hagyhatjuk ki a pizzát sem!

Örömmel számolhatok be róla, hogy november 16-án megnyílt az első walesi olasz éttermem, a Jamie''s Italian. A hely pompás, a főváros, Cardiff szívében található. A személyzet nagyon lelkes, de azt a jövő dönti majd el, hogyan fogadják a helyiek az új éttermet. Mindig is szerettem Walest, valahogy olyan ősi, nyilván a nyelvük miatt. Cardiff vidám és nyüzsgő város, mostantól fogva még egy ok, hogy meglátogassam!

A pizza

Olaszország védjegye a pizza, amely az egész világon népszerűvé vált. Amerikában többet adnak el belőle, mint Itáliában. De igazi, vékony, ropogós pizzát csakis Olaszországban lehet enni, mert az ízéhez hozzátartozik a levegő, a táj, az illatok. Azért persze otthon is érdemes kipróbálni, még kemence se kell hozzá!

Olívás, fokhagymás és mozzarellás pizza

Hozzávalók 6 főre:
A tésztához:
1 kg finomliszt
1 csapott teáskanál tengeri só
2 x 7 g szárított élesztő
1 evőkanál kristálycukor
kb. 650 ml langyos víz
A feltéthez:
6 evőkanál olíva, fokhagyma és paradicsom tésztamártás
125 g mozzarella sajt, összetépkedve
szárított oregánó
pár csepp olívaolaj
kis csokor bazsalikom

Elkészítés: Langyos vízbe tesszük a cukrot és az élesztőt, és 5 percig állni hagyjuk.  A lisztet a sóval tiszta munkafelületre öntjük és a közepébe mélyedést nyomunk. A folyadékot a mélyedésbe töltjük. Az élesztős, cukros vízhez lassan, villával, kívülről keverjük befelé a lisztet. Ha a tészta összeállt, lisztes kézzel, finoman átgyúrjuk a tésztát, úgy 10 perc alatt, míg egyenletes és rugalmas lesz. Lefedve, szobahőmérsékleten 15 percig pihentetjük. A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, és kör alakúra kinyújtjuk. A sütőt a legmagasabb hőfokra előmelegítjük.

Minden pizzalapot megkenünk egy nagy kanál olíva, fokhagyma és paradicsom tésztamártással, a tetejére szórjuk az összetépkedett mozzarella-darabkákat és egy csipet oregánót. Meglocsoljuk pár csepp olívaolajjal, majd a sütőben 10 percig sütjük, vagy addig, amíg a tészta, ropogós lesz és a mozzarella egészen ráolvad. Frissen a tetejére tépkedett bazsalikomlevéllel kínáljuk.

A FRVL és a Dynamit Kft. engedélyével. Copyright Jamie Oliver. Minden jog fenntartva!

Ezek is érdekelhetnek

Friss