Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nem is hinnéd, mi mindenre tudod használni az olívaolajat!

Az olívaolaj valódi csodaszer a szépségápolásban: egyedi összetételének köszönhetően simává, rugalmassá, egészségessé teszi a bőrt, és lassítja annak öregedését.

Az olajfa az egyik legősibb kultúrnövény, amelyet már évszázadokkal ezelőtt szentnek tartottak. A modern orvostudomány atyja, Hippokratész, nemes egyszerűséggel csak „mindenre jó gyógyszernek” hívta ezt a csodálatos olajat.

Hajkúra: új fényt ad a tincseidnek

Hozzávalók: 2 db tojássárgája, 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítése: Habverővel keverd össze a tojássárgáját és az olívaolajat. Masszírozd a pakolást tincsenként a hajadba, aztán tekerj a fejedre egy törölközőt, és hagyjd fél órán keresztül hatni. Végezetül hagyományos módon, samponnal moss hajat. Ha kell, használj balzsamot!

Arcpakolás: ragyogó arcszínt varázsol

Hozzávalók: 5 teáskanál olívaolaj, 1-2 evőkanál búzaliszt

Elkészítése: Keverd össze az olívaolajat annyi liszttel, hogy jól kenhető masszát kapj. Egy ecsettel vidd fel a pakolást az arcodra, és hagyjd megszáradni, majd langyos vízzel mosd le. Élénkíti a bőrt, ellensúlyozza a szabad gyökök sejtkárosító hatását.

Fürdő: frissít és hidratál

Hozzávalók: 2 evőkanál olívaolaj, 2 liter tej, 5-5 csepp citrom- és borsmentaolaj

Elkészítése: Add a 37 fokos fürdővízhez az olívaolajat és a tejet, valamint az illóolajokat. Alaposan keverd el az adalékokat, majd merülj el a kádban. Ez a fürdő, amellett, hogy felfrissít, a bőröd puhaságát és simaságát is visszaadja majd. A kezelés után ne dörzsöld át magad a törölközővel, csak szárogasd le vele a tested!

Masszázs: megakadályozza a narancsbőr kialakulását

Hozzávalók: extra szűz olívaolaj, 5 csepp aromás masszázsolaj

Elkészítése: A méregtelenítő boróka- vagy a pórusösszehúzó hatású grépfrútolaj első osztályú kísérője a cellulitises bőr ápolására is alkalmas olívaolajnak. Kend a bőrödre az illatos keveréket, és masszírozó-csipkedő mozdulatokkal óvatosan gyúrd át az érintett területeket.

Fogfehérítés: természetesen ápol

Hozzávalók: olívaolaj, asztali só

Elkészítése: Egy poharat a negyedéig tölts meg olívaolajjal. Ezután keverj hozzá annyi asztali sót, hogy közepesen lágy masszát kapj. Mártsd bele a fogkefédet, és a megszokott módon moss fogat.

Kézfürdő: erősíti a gyenge körmöket

Hozzávalók: 2 evőkanál olívaolaj, 1 teáskanál kristálycukor

Elkészítése: A töredező körmökre gyógyírként hat a langyos olívaolajjal gazdagított fürdő. A cukrot és az olajat keverd össze, majd, mintha kezet mosnál, kend be vele a kézed. 15 perc múlva öblítsd le. A körmeid rugalmasabbak, a bőröd pedig puhább lesz tőle!

Testpakolás: kitisztítja a pórusokat

Hozzávalók: tengeri só, olívaolaj, petrezselyemzöld

Elkészítése: Szeld apróra a petrezselymet, és keverd össze néhány marék tengeri sóval, valamint egy kevés olívaolajjal. A krémes masszát oszlasd el a testeden, majd 20 percnyi pihenés után zuhanyozz le.

Ezek is érdekelhetnek

Friss