Elkészítés: 1 kg almát meghámozunk, szeletekre vágunk. Egy közepes tepsit alufóliával kibélelünk, majd kivajazunk, és ráfektetjük az almaszeleteket.
A tésztához a tojássárgákat a cukorral összekeverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét. A tészta háromnegyed részét az almára öntjük. A fennmaradó masszába 1 evőkanál kakaót keverünk, a kakaós masszát a fehér masszába belecsepegtetjük. Megsütjük, majd kifordítjuk a tepsiből úgy, hogy a fólia legyen felül, levesszük az almáról.
A krémhez a vajat a porcukorral összekeverjük, majd az elkészített, már majdnem hideg pudinghoz keverjük. A kihűlt tésztára kenjük a krémet, végül őrölt fahéjjal megszórjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre