Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Oldalaskoszorú szalonnás zöldségekkel

MME MME
75 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az oldalast megmossuk, szárazra töröljük és gyengén besózzuk. Vékonyan megkenjük olajjal, majd beborsozzuk. Nagy tepsibe tesszük, és
mindkét oldalát hirtelen megsütjük, ezután kevés víz hozzáadásával - gyakori locsolgatás mellett - pirosra sütjük.

Ha megsült, csontjával merőlegesen,
koszorúszerűen, hústűvel összetűzve nagy tálba állítjuk.

Míg a hús sül, apró kockára vágjuk a szalonnát, kisütjük, és a zsírjában megpirítjuk az apróra vágott hagymát, meghintjük vágott petrezselyemmel és megforgatjuk rajta a megpárolt idényzöldségeket. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd a húskoszorú közepébe rakjuk.

Rizzsel vagy pirított burgonyával tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss