Elkészítés: Az oldalast megmossuk, szárazra töröljük és gyengén besózzuk. Vékonyan megkenjük olajjal, majd beborsozzuk. Nagy tepsibe tesszük, és
mindkét oldalát hirtelen megsütjük, ezután kevés víz hozzáadásával - gyakori locsolgatás mellett - pirosra sütjük.
Ha megsült, csontjával merőlegesen,
koszorúszerűen, hústűvel összetűzve nagy tálba állítjuk.
Míg a hús sül, apró kockára vágjuk a szalonnát, kisütjük, és a zsírjában megpirítjuk az apróra vágott hagymát, meghintjük vágott petrezselyemmel és megforgatjuk rajta a megpárolt idényzöldségeket. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd a húskoszorú közepébe rakjuk.
Rizzsel vagy pirított burgonyával tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre