Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Oldalas szarvasgombás szilvalekvár-lakkal

MME MME
90 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az oldalasokat mély tepsibe tesszük, mellérakjuk a negyedelt hagymákat és a paradicsompürét, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük vízzel. Lefóliázzuk, és 150 Celsius-fokos sütőben megpároljuk. Akkor van kész, ha a csont kb. 2 cm-re látszik a hústól.

Közben elkészítjük a lakkot: az Aranyszarvas Szarvasgombás Szilvalekvárt összekeverjük a mézzel, a ketchuppal és a chiliporral.

Ha az oldalasok kész vannak, bekenjük a lakkal, majd vagy faszenes grillsütőben vagy otthoni sütőben 180 Celsius-fokon rásütjük a mázat.

Az újburgonyát megtisztítjuk és 40 percig az oldalas mellet sütjük 180 Celsius-fokon.

Megjegyzés

Recept és fotó: Aranyszarvas - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss