Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Oldalas fokhagymás-petrezselymes csuszával

default user icon

Hozzávalók

  • 0,5 kg sertésoldalas (középső része)
  • bors
  • 1 kg kacsazsír
  • 1-2 db babérlevél
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 gerezd fokhagyma
  • 500 g csuszatészta
  • 40 g vaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1/4 db citrom

Elkészítés

    1. A megtisztított oldalast felvágjuk 10 cm széles darabokra, majd sózzuk, borsozzuk azokat. A zsírt megmelegítjük, majd hozzáadjuk a babérlevelet a meghámozott vörös- és 4 gerezd fokhagymával együtt. Ezután beletesszük az oldalasdarabokat, aztán 160 fokra előmelegített sütőbe toljuk 15 percre. Azután a sütő hőfokszabályzóját 110 fokra állítjuk, és főzzük-pároljuk a húst további 15 percig.
    2. A tésztát kifőzzük forrásban lévő sós vízben a csomagolásán megadott utasítás szerint. Ezután leszűrjük, majd félreteszünk 50 ml felfogott főzővizet. Felforrósítjuk a vajat, és fél percig pirítjuk rajta a megmaradt, megtisztított, átnyomott fokhagymát. Hozzáadjuk a tésztát, a felfogott főzővizet, valamint a finomra vágott petrezselymet, majd kevergetve további fél percig pirítjuk. Végül a citrom kifacsart levével ízesítjük. 

    SÜLT OLDALAS KÁPOSZTÁS RÉTESSEL 

    SÜLT OLDALAS KICSIT MÁSKÉNT 

    FOKHAGYMÁS OLDALAS PIRÍTOTT ZÖLDSÉGES BURGONYÁVAL 

Megjegyzés

Ha ropogósan szereted a húst, tálalás előtt pirítsd meg egy kevés zsíron.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Oldalas fokhagymás-petrezselymes csuszával recept?


Magazin