Elkészítés: Az oldalast sóval és a zúzott fokhagymával bedörzsöljük, pár órát állni hagyjuk. Egy megfelelő méretű edénybe helyezzük, hozzáadunk 3 evőkanálnyi zsírt és 5 dl vizet, és fedő alatt pároljuk. Amikor a víz elfogyott alóla, sütőben, erős lángon megsütjük. A hagymával és a paprikával-paradicsommal lecsót készítünk füstölt szalonna alapon. Mikor majdnem kész, meghintjük a csípős paprikával, jól kiforraljuk, majd félretesszük. Kifőzzük a metéltet, majd elkeverjük a főtt babbal. Tányérokra szedjük, ráhelyezünk egy adagnyi oldalast, és az egészet nyakonöntjük lecsóval.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre