Elkészítés: Az apró kockákra vágott vöröshagymát az olajon egy kicsi sóval megpárolom. Amíg fedő alatt puhul a hagyma, addig a burgonyát és a sütőtököt megpucolom és felkockázom. A megpárolt hagymára először a sütőtököt teszem rá, majd 2-3 perc elteltével a felaprított burgonyát is. Párszor megkeverem, és az összenyomott fokhagymát is most adom hozzá. Így tutira nem fog megkeseredni.
Pár perc párolás után a zöldségeket felöntöm vízzel úgy, hogy ellepje őket. Sót és frissen őrölt borsot, késhegynyi gyömbért, ételízesítőt teszek a levesbe. A felnőtt verziónál ilyenkor kerül bele a csipet őrölt chilipaprika is.
Mikor megfőttek a zöldségek (kb. 20 perc), turmixolom őket, és kb. 3 evőkanál tejfölt keverek bele. Még egy kis forralás, és már tálalható is a levesünk.
Szárazon pirított kenyérkockákkal és egy kis tejföllel kínálom. Jó étvágyat mindenkinek!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre