Elkészítés: Egy keverőtálba mérem a száraz összetevőket (liszt, cukor, vaníliás cukor, sütőpor), fakanállal összekeverem, majd beleütöm a 2 tojást, hozzáadom az olajat és a vizet. Jól összedolgozom, és kész is a tészta, ez kb. 1,5 perc!
Egy nagyobb mikrós tálat vagy jénait olajjal kikenek, és a masszát beleöntöm. Az egyetlen almánkat megpucolom, majd a húsát apró kockákra vágom, fahéjjal és kevés cukorral összekeverem, és a massza tetejére terítem egyenletesen, ez kb. időben megint 1,5 perc!
A jénait a mikróba betéve 7 perc alatt 750 Watton sütöm meg, ha kész, még azonnal nem szabad kinyitni a mikró ajtaját, várjunk vele vagy 20-30 másodpercet.
Ha kivettük a mikróból, egy lapos tányért helyezünk a jénaira, és egy mozdulattal fejtetőre fordítjuk az egészet. Gyönyörűen kicsúszik a tortánk a sütőtálból.
És voilaaaaaaa, kész az isteni almatortánk alig több mint 10 perc alatt! Tálaláskor mi csokiöntettel díszítettük. Egészségetekre!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre