Keress receptre vagy hozzávalóra

Olaszos rakott krumpli

Hozzávalók

  • 80 dkg burgonya
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 ek olívaolaj
  • 30 dkg darált hús
  • frissen őrölt bors
  • 1 csokor bazsalikom
  • 4 dl tejföl
  • 2 db tojás
  • 4 db paradicsom
  • 15 dkg reszelt sajt
  • A formához:
  • vaj
  • zsemlemorzsa

Elkészítés

    1. A burgonyát félpuhára főzzük. Meghámozzuk és felkarikázzuk. A kétféle finomra vágott hagymát üvegesre sütjük a felforrósított olívaolajon. Hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig sütjük. Megsózzuk és megborsozzuk, majd hozzáadjuk a fél adag felcsíkozott bazsalikomot. A tejfölt összekeverjük a tojásokkal, majd ízlés szerint megsózzuk és megborsozzuk.
    2. A paradicsomokat felkarikázzuk és megsózzuk. Egy réteg burgonyát kivajazott és zsemlemorzsával meghintett tűzálló tálba rendezünk. Kevés darált húst simítunk rá, majd elrendezzük rajta a lecsepegtetett paradicsomkarikákat. Megszórjuk kevés bazsalikomlevéllel, majd meglocsoljuk a tojásos tejföl egy részével.
    3. Folytatjuk a rétegezést, míg az összes hozzávaló el nem fogy. Megszórjuk reszelt sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Kivesszük, néhány percig pihentetjük, majd tálaljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

almasim 9 hónappal ezelőtt
Bizonyára finom ez a rakott-krumpli, de mivel az olaszok tejfölt nem használnak, így nem értem, hogy miért olaszos név.

Hasonló Receptek

Magazin