Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Olaszos pizza kövön sütve

75 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 2-2,5 dl víz
  • 2,5 dkg élesztő
  • 50 dkg liszt (+ a nyújtáshoz)
  • 1 csipet só
  • 1 ek olaj
  • A paradicsomszószhoz:
  • 1 üveg sűrített paradicsom (36 dkg)
  • pizza fűszerkeverék (ízlés szerint)
  • A feltéthez:
  • sonka (vagy szalámi)
  • kukorica
  • hagyma
  • rukkola
  • parmezán sajt

Elkészítés

  1. A vízben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval egy lazább tésztát gyúrunk belőle. (Lehet, hogy kell még hozzá langyos vizet adni, hogy jól összeálljon. A lényeg, hogy egy lágyabb tésztát kapjunk.) Letakarva kelesztjük 30 percet.
  2. Ez idő alatt előkészítjük a feltéteket. A sonkát (vagy szalámit) felszeleteljük, a hagymát felkarikázzuk, a rukkolát megtiszítjuk, a sajtot lereszeljük. 
  3. A sűrített paradicsomhoz hozzákeverjük a pizza fűszerkeveréket.
  4. Ha kész a tészta és a pizzakő is forró, kettészedjük a tésztát, lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk, majd az enyhén olajos sütőlemezre rakjuk. Megkenjük a paradicsomszósszal, rátesszük ízlés szerint a feltéteket, és 25 perc alatt készre sütjük. A kisült pizzát friss rukkolával és parmezánnal megszórjuk.

FÜSTÖLT SAJTOS-ZÖLDSÉGES PIZZA>>> 

VÉKONYTÉSZTÁS SZALÁMIS PIZZA>>> 

HAGYMÁS-TEJFÖLÖS PIZZA>>> 

Megjegyzés

Akár grillen, akár sütőben akarunk pizzakövön sütni, fontos, hogy ne legyen vizes (ha véletlen valaki a mosogatása mellett döntene, de ezt nem javaslom) és a hideg grillre, vagy sütőbe tegyük, hogy egyszerre melegedjenek fel. Ebből az adag tésztából én két 32 cm-es kör alakú pizzát, vagy egy nagy sütőlemeznyi pizzát szoktam sütni. További képekért keresd a Fünfkitchent instagramon. - funfkitchen

Ezek is érdekelhetnek

Friss