Olaszos paradicsomleves

Hozzávalók

  • 4 ek liszt
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 kis doboz sűrített paradicsom (kb. 14 dkg)
  • 8 dl zöldségleves-alaplé (akár kockából)
  • bors
  • őrölt rozmaring

Elkészítés

    1.

    Forrósítsunk fel 2 ek olívaolajat, és pirítsunk meg rajta 4 ek lisztet 1 gerezd megtisztított, átnyomott fokhagymával együtt.

    2.

    Keverjünk hozzá 2 kis doboz (kb. 140 g) sűrített paradicsomot, és pirítsuk együtt további 2-3 percig.

    3.

    Öntsük fel 800 ml zöldségleves-alaplével, sózzuk meg, és közepes lángon főzzük a levest 25 percig. Végül ízesítsük egy kevés sóval, borssal és őrölt rozmaringgal. 

Reszelt sajttal vagy vajas galuskával a legfinomabb!
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin