Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombával töltött tésztabatyu

30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombákat megmossuk, megtisztítjuk, majd felszeleteljük. A vajon megpároljuk a megtisztított, felaprított hagymát, rádobjuk a gombát, megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk a bazsalikommal és az oregánóval. A paradicsomkonzerveket hozzáadjuk, majd felorraljuk, végül a gombás hagymát a bolognai jellegű szaftban készre pároljuk. 
  2. A konyhakész leveles tésztát 4 részre vágjuk, és mindegyiket megtöltjük a gombás töltelékkel. A tetejét tojással megkenjük.
  3. Előmelegített 160 fokos sütőben sütjük, kb. negyed órát, majd 190 fokon, amíg megpirul a teteje. A sütési idő vége előtt egy picivel még sajttal, szezámmaggal is megszórhatjuk.

Megjegyzés

Ha nem bolti tésztát szeretnénk, akkor a tészta elkészítése: 40 dkg finomliszt ( lehet rozsliszttel variálni) 2 dl tej 3 g instant élesztő 3 ek napraforgó olaj 1 db tojás 1 dl víz (kb.) A tésztához összegyúrunk kb. 40 dkg lisztet, fél bögre tejben felfuttatott élesztőt, 3 ek olajat és annyi vizet, amennyit felvett. Amikor a tészta megkel, kinyújtjuk, és kockákat vágunk ki belőle. - kata5019

Ezek is érdekelhetnek