Olasz zöldségleves májgaluskával

default user icon

Hozzávalók

  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 2 db zellerszár
  • 30 dkg csiperke
  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 10 dkg füstölt sonka
  • 10 dkg házi májas
  • 15 dkg liszt
  • 2 l alaplé
  • zsálya
  • bazsalikom
  • durvára őrölt bors
  • olívaolaj

Elkészítés

    1. Az apróra vágott hagymát és a füstölt sonkát megfuttatjuk az olívaolajon, majd 2 perc után hozzáadjuk a zsályát, és még 1 perc után a durvára vágott fokhagymát. Ezután hozzáadjuk a felszeletelt csiperkét, majd erős lángon megpirítjuk.
    2. Ezután hozzáadjuk a felaprított zöldségeket. Mérsékeljük a lángot, lefedjük, és néha megkeverjük. 10 perc után felöntjük az alaplével, és megsózzuk, megborsozzuk. Lassú tűzön főzzük, közben elkészítjük a galuskát.
    3. A liszet összedolgozzuk a tojással és a házi májassal, és hozzáadunk egy kevés vizet, hogy félkemény tésztát kapjunk. Durvára őrölt borssal és bazsalikommal fűszerezzük. Amikor a zöldségek majdnem megpuhultak, kiskanállal a levesbe szaggatjuk a galuskát. Kb. 10 perc alatt készre főzzük. Friss petrezselyemmel tálaljuk.

Megjegyzés

Remekül ötvözi a magyar és olasz konyha jellegzetességeit

Funkeemonkey
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek