Az apróra vágott hagymát és a füstölt sonkát megfuttatjuk az olívaolajon, majd 2 perc után hozzáadjuk a zsályát, és még 1 perc után a durvára vágott fokhagymát. Ezután hozzáadjuk a felszeletelt csiperkét, majd erős lángon megpirítjuk.
Ezután hozzáadjuk a felaprított zöldségeket. Mérsékeljük a lángot, lefedjük, és néha megkeverjük. 10 perc után felöntjük az alaplével, és megsózzuk, megborsozzuk. Lassú tűzön főzzük, közben elkészítjük a galuskát.
A liszet összedolgozzuk a tojással és a házi májassal, és hozzáadunk egy kevés vizet, hogy félkemény tésztát kapjunk. Durvára őrölt borssal és bazsalikommal fűszerezzük. Amikor a zöldségek majdnem megpuhultak, kiskanállal a levesbe szaggatjuk a galuskát. Kb. 10 perc alatt készre főzzük. Friss petrezselyemmel tálaljuk.