Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Olasz töltött paprika

MME MME
1/5
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók 6 személyre:
  • 6 szép nagy, húsos zöldpaprika
  • 6 db kemény tojás
  • 1 db nyers tojás
  • 45 dkg sonka
  • csipetnyi őrölt bors
  • 1 evőkanál olaj
  • A mártáshoz:
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 kg friss vagy konzervparadicsom
  • őrölt bors
  • 2 friss rozmaringág vagy 1 kiskanál szárított rozmaring

Elkészítés

Elkészítése: A kemény tojást meghámozzuk, a sonkával együtt apróra vágjuk, és a nyers tojással összedolgozzuk. Megborsozzuk, és ha a sonka nem túl sós, kissé meg is sózzuk. A zöldpaprika szár felőli részéről egy szeletet levágunk (a mélyhűtöttről még fagyottan), és a sonkás tölteléket beletömködjük. Tűzálló tálat az olaj felével kikenünk, a töltött paprikákat egymás mellé belefektetjük, és a maradék olajjal megkenjük. 200 fokos (gáz 6.) sütőbe tolva körülbelül fél óráig sütjük. Közben elkészítjük a mártást: a hagymát finomra vágva az olajon megfonnyasztjuk, a tört fokhagymát és a meghámozott, összevagdalt paradicsomot beleforgatjuk. Sóval, borssal, rozmaringgal fűszerezzük, és fedő alatt, kis lángon 25 percig pároljuk. Ha túl híg lenne, a végén a fedőt levéve kissé besűrítjük. A rozmaringágat kidobva a mártást tálba töltjük, és a sült töltött paprikákat a tetejére ültetve kínáljuk.

Megjegyzés

Elkészítési idő: 1 óra - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss