Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fogyni akarsz? Egyél tésztát tésztával! Pasta-diéta, mintaétrenddel

default user icon
MME
A tésztarajongók, minden bizonnyal, életük egyik legjobb hírét kapták a múlt héten, amikor egy friss kutatás eredményeként kiderült: a tésztaevés nem hizlal, hanem éppen az egészséges testtömegindexszel mutat összefüggést. Persze, azért továbbra sem mindegy, mivel fogyasztjuk ahhoz, hogy fogyasszon is!

Ha a megfelelő mennyiségű szénhidrátmennyiséget biztosító tésztaféléket vitamingazdag gyümölcsökkel és zöldségekkel kombináljuk, optimálisra állíthatjuk a testünkben zajló anyagcserefolyamatot és a zsírok lebontását. Mindezt éhség nélkül! És hozzá az extra: a tésztafélék a boldogsághormonok termelését is felgyorsítják.

1. nap

Reggeli
Paradicsomos bruschetta
100 g (egy közepes) paradicsomot apró kockákra vágunk, elkeverjük 1 evőkanál apróra vágott bazsalikommal, sóval és borssal. Megpirítunk 1 szelet rozskenyeret, megkenjük krémsajttal, majd elosztjuk rajta a paradicsomszószt.

Tízórai
1 nektarin 

Ebéd
Minestrone-tésztasaláta
8 dkg apróbb csőtésztát sós vízben megfőzünk. 10-10 dkg zellert, cukkínit és sárgarépát megmosunk, meghámozzuk, lereszelünk vagy apróra vágunk. A salátaöntethez narancsléből, fűszerecetből és reszelt parmezánból 1-1 evőkanálnyit, salátaolajból 1 teáskanálnyit összekeverünk, majd megsózzuk, megborsozzuk, és belekeverjük a zöldséget. A kifőtt tésztát 2 evőkanál karikára vágott újhagymával, 1 evőkanál felaprított bazsalikommal, végül a már elkészített salátával összekeverjük.

Uzsonna
Joghurtos eszpresszókávé
15 dkg joghurtot, 4 evőkanál erős, hideg eszpresszókávét, egy evőkanál gyümölcsszirupot, 3 jégkockát egy konyhai mixerrel krémesre keverünk.

Vacsora
Pasta „Tonnata“
8 dkg olasz tésztát (például spagettit) sós vízben megfőzünk. 6 dkg tonhalat egy teáskanál fűszeres ecettel, egy evőkanál kapribogyóval, 3 evőkanál joghurttal és 2 teáskanál apróra vágott petrezselyemmel pürévé turmixolunk. Sóval és borssal ízesítjük, majd a tésztával összekeverjük. Ízlés szerint kiegészíthetjük még kapribogyóval, újhagymakarikákkal és petrezselyemmel.

TÉSZTASALÁTA RECEPTEKET ITT TALÁLSZ >>> 

 

2. nap 

Reggeli
Grissini snidlingkrémmel
Két evőkanál krémsajtot, két evőkanál apróra vágott snidlinget egy teáskanál citromlével összekeverünk, sóval ízesítjük. Ehhez eszünk 4 rúd grissinit ( vagy két szelet abonetkenyeret).

Tízórai
1 körte 

Ebéd
Caprese-tésztasaláta
8 dkg olasz kockatésztát sós vízben megfőzünk. 20 dkg paradicsomot apró, 5 dkg mozzarellát nagyobb kockákra vágunk. A tésztával és a paradicsommal, egy teáskanál reszelt parmezánsajttal, 2-2 evőkanál újhagymakarikával és apróra vágott bazsalikommal összekeverjük. Öntetként 1 teáskanál salátaolajat 2 evőkanál fűszerecettel elegyítünk, sózzik és borsozzuk, majd a már összekevert salátára öntjük.

Uzsonna
Joghurtos eszpresszókávé
15 dkg joghurtot, 4 evőkanál erős, hideg eszpresszókávét, egy evőkanál gyümölcsszirupot, 3 jégkockát egy konyhai mixerrel krémesre keverünk. 

Vacsora
Pasta „Alla Romana“
8 dkg makarónit sós vízben megfőzünk. 7 dkg borjúhúst és 2 dkg pármai sonkát finom csíkokra vágunk. 1 teáskanál olajat felforrósítunk, a húst, a sonkát és két evőkanál tört zsályalevelet az oljaban kb. négy percig, kevergeve sütjük, majd fél deci zöldséglével és 2 evőkanál citromlével felöntjük, és egészet három percig főni hagyjuk. Sóval és borssal ízesítjük, a tésztát belekeverük, végül 1 evőkanál snidlinggel és parmezánnal megszórjuk.

TÉSZTA, TÉSZTA, TÉSZTA - RECEPTVÁLOGATÁS >>> 
3. nap 

Reggeli
Spenótos bruschetta
2 evőkanál krémsajtot, egy maroknyi összevágott, nyers spenótot és egy teáskanál citromlevet összekeverünk. Sóval és borssal ízesítjük. 1 szelet rozskenyeret megpirítunk, majd a krémmel megkenjük.

Tízórai
20 dkg cseresznye 

Ebéd
Tengeri tésztasaláta
8 dkg olasz csőtésztát sós vízben megfőzünk. Az öntethez 2-2 evőkanál citromlevet, bazsalikomot és kaprot, valamint 1-1 teáskanál fűszerecetet és salátaolajat összekeverünk, majd egy finomra vágott fokhagymagerezddel, sóval és borssal ízesítjük. 2,5 dkg füstölt lazacot vékony csíkokra vágunk. 4 evőkanál konzervkagylót leszűrünk, majd a lazaccal, az öntettel és a tésztával összekeverjük.

Uzsonna
Joghurtos eszpresszókávé
15 dkg joghurtot, 4 evőkanál erős, hideg eszpresszókávét, egy evőkanál gyümölcsszirupot, 3 jégkockát egy konyhai mixerrel krémesre keverünk. 

Vacsora
Pasta „Al Pinzimonio“
8 dkg spagettit sós vízben megfőzünk. Egy paprikát, 10 dkg édesköményt és 10 dkg zellergyökeret megmosunk, megpucolunk, lereszeljük vagy apróra vágunk. Egy kisebb cukkínit megmosunk, és csíkokra vágunk. 1 teáskanál olívaolajat egy serpenyőben felforrósítunk, és az összes zöldséget három percen keresztül pároljuk. Hozzáadunk 2 evőkanál citromlevet, és három bercig főni hagyjuk. Sóval és borssal ízesítjük. A tésztával összekeverjuk, majd egy evőkanál parmezánnal megszórjuk.

GYORS TÉSZTAVACSORÁK >>> 
4. nap 

Reggeli
Sonkás bruschetta
1 szelet rozskenyeret enyhén megpirítunk. 1 evőkanál krémsajttal megkenjük, ráteszünk egy szelet sonkát. Ízlés szerint snidlingel is megszórhatjuk.

Tízórai
1 szelet sárgadinnye 

Ebéd
Con Cesi tésztasaláta
8 dkg olasz kockatésztát sós vízben megfőzünk. 5-5 dkg zellergyökeret, újhagymát és sárgarépát megmosunk, meghámozzuk, lereszelünk vagy apróra vágunk. A tésztát a zellerrel, a répával, 2 evőkanál petrezselyemmel, 3 evőkanál újhagymakarikával és 5 dkg előre főzött vagy konzerv zöldborsóval összekeverünk. Az öntethez 1 teáskanál olajat, 2 evőkanál zöldséglevet, 3 evőkanál citromlevet és négy evőkanál narancslevet keverünk össze. Az egészet sóval, borssal, 1 apróra vágott foghagymagerezddel ízesítjük, majd a tésztára öntjük.

Uzsonna
Joghurtos eszpresszókávé
15 dkg joghurtot, 4 evőkanál erős, hideg eszpresszókávét, egy evőkanál gyümölcsszirupot, 3 jégkockát egy konyhai mixerrel krémesre keverünk. 

Vacsora
Pasta „Con Funghi e Mozzarella“
8 dkg makarónit sós vízben megfőzünk. Egy foghagymagerezdet meghámozunk, finom szeletekre vágjuk. 5 dkg megmosunk és felkockázunk, 5 fej gombát felszeletelünk, és 5 dkg mozzarellát kockákra vágunk. 1 teáskanál olajat felforrósítunk, a fokagymát és 4 evőkanálnyi hagymakarikát megsütünk benne. A paradicsomot, a gombát és a mozzarellát hozzátesszük, és rövid ideig együtt sütjük. Végül a tésztát is hozzákeverjük, az egészet sóval, borssal ízesítjük, végül meghintjük 2 evőkanál apróra vágott petrezselyemmel.

MÉG TÉSZTA >>> 
5. nap

Reggeli
Grissini mézzel
2 evőkanál krémsajtot 1 teáskanál mézzel, 1-1 teáskanál citrom- és narancslével, fél teáskanál lereszelt narancshéjjal összekeverünk. Ehhez eszünk 4 rúd grissinit (vagy két szelet abonettkenyeret). 

Tízórai
Gyümölcssaláta
1 szelet sárgadinnyét kockákra vágunk, 5-5 dkg epret és málnát hozzákeverünk. Az egészet leöntjük 2 evőkanál narancslével. 

Ebéd
Tricolore tésztasaláta
8 dkg kagylótésztát sós vízben megfőzünk. 10-10 dkg zöldborsót, zöld spárgát és sárgarépát megmosunk. A spárgát háromcentis darabokra, a sárgarépát szeletekte vágjuk. A zöldséget négy percig főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük. Az öntethez 2 evőkanál citromlevet 1 evőkanál fűszerecettel, 1 teáskanál olajjal, 3 evőkanál zöldséglével, sóval és borssal összekeverjük. A tésztát, a zöldséget és az öntetet egybekeverjük, és ízlés szerint ízesítjük.

Uzsonna
Joghurtos eszpresszókávé
15 dkg joghurtot, 4 evőkanál erős, hideg eszpresszókávét, egy evőkanál gyümölcsszirupot, 3 jégkockát egy konyhai mixerrel krémesre keverünk. 

Vacsora
Pasta „Con frutti di mare“
8 dkg spagettit sós vízben megfőzünk. 4-5 szál újhagymát, 5-5 dkg sárgarépát és zellergyökeret apró kockákra vágunk. Egy teáskanál olajat felforrósítunk, és a zöldséget folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk. 10 dkg tenger gyömölcse–keveréket (konzerv), 2 evőkanál petrezselymet, 1 teáskanál reszelt citromhéjat, 2 evőkanál cirtomlevet hozzáadunk, és még 3 percen keresztül főni hagyjuk. Végül hozzáadjuk a tésztát, és az egészet megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.

Receptek tésztával >>> 
6. nap 

Reggeli
Olívás bruschetta
2 evőkanál krémsajtot 1 evőkanál citromlével, sóval és borssal összekeverünk. 5 darab zöld, paprikával töltött olívabogyót szeletekre vágunk. 1 szelet rozskenyeret megpirítunk, a krémsajttal megkenjük, és rátesszük az olivákat.

Tízórai
20 dkg eper 

Ebéd
Con Prosciutto e Formaggio tésztasaláta
8 dkg csőtésztát sós vízben megfözünk. 3 dkg pármai sonkát és 4 dkg mozzarellát vékony csíkokra vagy kockákra vágunk. Az öntethez 1-1 evőkanál fűszerecetet, narancs- és citromlevet összekeverünk, majd az egészet sóval és borssal fűszerezzük. A tésztát, a pármai sonkát és a mozzarellát 2 evőkanál összevágott petrezselyemmel, 2 evőkanál felkarikázott újhagymával és az öntettel összekeverjük. Végül egy evőkanál reszelt parmezánnal díszítjük.

Uzsonna
Joghurtos eszpresszókávé
15 dkg joghurtot, 4 evőkanál erős, hideg eszpresszókávét, egy evőkanál gyümölcsszirupot, 3 jégkockát egy konyhai mixerrel krémesre keverünk. 

Vacsora
Pasta „Pomodori“
8 dkg pennét sós vízben megfőzünk. 20 dkg paradicsomot meghámozunk, negyedeljük, a magját kiszedjük, majd apró kockákra vágjuk. 1 teáskanál olajat egy serpenyőben felforrosítunk, 1 apróra vágott foghagymagerezdet és 2 evőkanál karikára vágott újhagymát megpárolunk. A paradicsomkockákat, 2 evőkanál összevágott bazsalikomot hozzáadjuk, és három percig együtt pároljuk. Egy evőkanál fűszerecettel, sóval és borssal ízesítjük. Végezetül az egészet összekeverjük a tésztával, és ízlés szerint 1-1 evőkanál parmezánnal és bazsalikommal díszítjük.

HASZNOS! MELYIK TÉSZTÁHOZ MILYEN MÁRTÁS ILLIK? >>> 
7. nap 

Reggeli
Bruschetta tojáslepénnyel
1 tojást 2 evőkanál újhagymakarikával és 1-1 evőkanál bazsalikommal és petrezselyemmel összekeverünk, sózzuk és borsozzuk. 1 teáskanál olajat egy serpenyőben felforrósítunk, és hozzáadjuk a tojásmasszát. Öt percig sütjük, közben egyszer megfordítjuk. 1 szelet rozskenyeret megpirítunk, krémsajttal megkenjük és a tojáslepényt rátesszük.

Tízórai
Gyümölcssaláta
1 szelet sárgadinnyét és két sárgabarackot felkockázunk, és 2 evőkanál narancslével leöntjük. 

Ebéd
Con Spinaci e Tonno tésztasaláta
8 dkg csavart tésztát sós vízben megfőzünk. 8 dkg paradicsomot megmosunk és felkockázunk. 6,5 dkg tonhalat elmorzsolunk, majd a tésztát, a paradicsomot és a halat, valamint egy maroknyi nyers spenótot és 2 evőkanál újhagymakarikát összekeverünk. Végezetül 2 evőkanál fűszerecetet és egy teáskanál olajat a tésztasalátába keverünk. Az egészet sóval és borssal ízesítjük.

Uzsonna
Joghurtos eszpresszókávé
15 dkg joghurtot, 4 evőkanál erős, hideg eszpresszókávét, egy evőkanál gyümölcsszirupot, 3 jégkockát egy konyhai mixerrel krémesre keverünk. 

Vacsora
Pasta „Con Funghi“
8 dkg spagettit sós vízben megfőzünk. 15 dkg champignon gombát megpucolunk, vékony szeletekre vágjuk. 1 teáskanál olajat egy serpenyőben felforrósítunk, a gombaszeleteket és 1 finomra vágott fokhagymagerezdet beledobunk, majd kevergetés közben négy percig sütjük. 2 evőkanál petrezselymet, 1 teáskanál reszelt citromhéjat és 2 evőkanál citromlevet hozzáadunk, és az egészet három percig főzzük. Majd belekeverjük a tésztát, sóval, borssal ízesítjük, és 1 evőkanál parmezánnal tálaljuk.

8. nap 

Reggeli
Grissini paprikakrémmel
2 evőkanál krémsajtot, 1 finomra vágott zöldpaprikát és 1 evőkanál citromlevet összekeverünk, sóval, borssal ízesítjük. Ehhez együnk 4 rúd grissinit (vagy két szelet abonettkenyeret).

Tízórai
15 dkg málna 

Ebéd
Con Zucchine Marinate tésztasaláta
8 dkg kockatésztát sós vízben megfőzünk. 15 dkg cukkínit megmosunk és lereszeljük. 1 teáskanál olajat egy serpenyőben felforrósítunk, a cukkínit kevergetés közben világosbarnára sütjük. A tésztát és a megsütött cukkíniszeleteket 2-2 evőkanál apróra vágott bazsalikommal, mentalevéllel és petrezselyemmel elegyítjük. Az öntethez 1 finomra vágott fokhagymagerezdet, 2 evőkanál fűszerecetet, 1 evőkanál citromlevet és 1 teáskanál olajat összekeverünk, majd sóval és 1 evőkanál petrezselyemmel ízesítjük, majd a már összekevert tésztához és cukkínihoz adjuk.

Uzsonna
Joghurtos eszpresszókávé
15 dkg joghurtot, 4 evőkanál erős, hideg eszpresszókávét, egy evőkanál gyümölcsszirupot, 3 jégkockát egy konyhai mixerrel krémesre keverünk. 

Vacsora
Pasta „Con Salsa di Basalico“
8 dkg makarónit sós vízben megfőzünk. Egy csokor bazsalikomot 2 evőkanál hagymakarikával, 2 evőkanál citromlével, 2 evőkanál puha sajttal összeturmixolunk, az egészet sózzuk, borsozzuk, majd összekeverjük a tésztával. 2,5 dkg füstölt lazaccal tálaljuk.

9. nap 

Reggeli
Bazsalikomos bruschetta
2 evőkanál krémsajtot egy teáskanál citromlével, 2 evőkanál apróra vágott bazsalikommal összekeverünk, sózzuk és borsozzuk. 1 szelet rozskenyeret megpirítunk és a masszát rákenjük.

Tízórai
4 sárgabarack 

Ebéd
Alla Pancanella tésztasaláta
8 dkg kockatésztát sós vízben megfőzünk. 10 dkg paradicsomot megmosunk, negyedelünk, magtalanítunk és kockákra vágunk. A paprikát szintén megmossuk és kockákra vágjuk. Az öntethez 1-1 evőkanál petrezselymet, finomra vágott mentaleveletet és bazsalikomot, 2 evőkanál kapribogyót, 1 apróra vágott fokhagymagerezdet, 2-2 evőkanál fűszerecetet, narancslevet, 1 teáskanál salátaolajat és két evőkanál hagymakarikát összekeverünk. A paprikát, a paradicsomot és a tésztát az öntethez keverjük. Az egészet sóval, borssal ízesítjük.

Uzsonna
Joghurtos eszpresszókávé
15 dkg joghurtot, 4 evőkanál erős, hideg eszpresszókávét, egy evőkanál gyümölcsszirupot, 3 jégkockát egy konyhai mixerrel krémesre keverünk. 

Vacsora
Pasta „Con Spinaci e Limone“
8 dkg tésztát sós vízben megfőzünk. 4 evőkanál karikára vágott újhagymát és 1 finomra vágott fokhagymagerezdet 1 teáskanál olajban megpirítunk. 1 teáskanál reszelt citromhéjat, 2 evőkanál citromlevet és 10 dkg spenótlevelet hozzáadunk, és négy percig kevergetve pároljuk. Végül hozzáadjuk a megfőzött tésztát is, sóval és borssal ízesítjük, majd egy evőkanál reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.

10. nap 

Reggeli
Paradicsomos bruschetta
2 evőkanál krémsajtot 1 teáskanál citromlével összekeverünk és sóval ízsítjük. 1 szelet rozskenyeret finomat megpirítunk, és az egészet rákenjük. Egy paradicsomot felkarikázunk és rátesszük.

Tízórai
1 őszibarack 

Ebéd
Guardiniera tésztasaláta
8 dkg kagylótésztát sós vízben megfőzünk. 5-5 dkg cukkínit, sárgarépát és zellergyökeret megmosunk, megpucolunk, majd lereszelük vagy apróra vágunk. Az öntethez 2 evőkanál hagymakarikát, 2 evőkanál fűszerecetet, 1 evőkanál citromlevet és egy teáskanál olajat összekeverünk, sóval és borssal ízesítjük. Végül a tésztát és a zöldséget is elegyítjük az öntettel. Ízlés szerint reszelt parmezánnal tálaljuk.

Uzsonna
Joghurtos eszpresszókávé
15 dkg joghurtot, 4 evőkanál erős, hideg eszpresszókávét, egy evőkanál gyümölcsszirupot, 3 jégkockát egy konyhai mixerrel krémesre keverünk. 

Vacsora
Pasta „Con Crema di Olive“
8 dkg spagettit sós vízben megfőzünk. 5 darab paprikával töltött olivabogyót 1 evőkanál szezámmaggal, 2 evőkanál összevágott bazsalikommal és 1 evőkanál apróra vágott vörös pepperonival összeturmixolunk. Hozzáadunk 1 teáskanál olajat, 1 evőkanál krémsajtot, 1-1 evőkanál narancs- és citromlevet. Az egész krémet sóval és borssal ízesítjük, majd a tésztával összekeverjük, végül bazsalikommal és apróra vágott olivabogyóval tálaljuk.

TöbbSZÁZ tészatreceptet találsz itt! >>> 

7 OLCSÓ SZUPERZÖLDSÉG, AMIVEL KÖNNYEBBEN LEFOGYSZ >>> 

KÉPTELEN VAGY LEFOGYNI? LEHET, HOGY NEM JÓ DIÉTÁVAL PRÓBÁLKOZOL! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss