Keress receptre vagy hozzávalóra

Olasz sült cékla

default user icon
4 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 80 dkg közepes méretű cékla
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál durva tengeri só
  • kevés frissen őrölt bors
  • 3-4 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

    Elkészítés: A céklát héjastul a sütőben megsütöm közepes tűzön, kevés víz aláöntésével. A tepsiben hagyom kihűlni. A fokhagymát vékony szeletekre vágom. Megtisztítom, felkockázom vagy közepes szeletkéket vágok a céklából, összekeverem a fokhagymával, sóval, borssal és az olajjal. Legalább 20 percig hagyom összeérni. Hidegen vagy melegen is jó, köretként vagy salátának.

Megjegyzés

A sült cékla íze egész más mint a főtté, valószínűleg azért, mert a benne lévő cukortartalom karamellizálódik.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

signatura 5 évvel ezelőtt
Valóban, amióta sütöm a céklát, eszembe se jut főzni! Ízesítés nélkül is meg tudom enni az egészet.... Fedő alatt kevés vízzel párolom, legalább 2 órát, akkor megnézem, és ha szükségét érzem még sütöm, de nem baj ha roppanós marad... Ha nem kell a sütő, ott hagyom fedő alatt kihűlni. 6 hosszúkás cékla vár most is a sorsára, egyikből leves lesz, egyet pedig elkészítek e recept szerint. Hűs napot mindenkinek!
eszterka11 7 évvel ezelőtt
Finom! Krumplipürével ettük és nagyon ízlett.
Morzsee 8 évvel ezelőtt
Kipróbáltam és nagyon finom lett. Köszi a receptet. A sült cékla klasszisokkal jobb vízben főtt társainál.Édes,zamatos.Egyszer megsütöd,többször eszedbe sem jut főzögetni!
zsofi1929 11 évvel ezelőtt
Ezt a receptet szívesen kipróbálnám,de még sohasem sütöttem céklát. Azt szeretném megtudni, hogy kb. mennyi idő alatt sül meg. A választ előre is köszönöm. Üdv.

Hasonló Receptek