Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Olasz ricottás gyümölcskenyér

MME MME
1
120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 10 dkg fenyőmag
  • 10 dkg mazsola
  • 5 dkg kandírozott narancshéj
  • 5 dkg kandírozott citromhéj
  • 5 evőkanál fehérbor
  • 35 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 evőkanál édesköménymag
  • 1 citrom reszelt héja
  • 8 dkg cukor
  • 25 dkg ricotta
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 10 dkg lágy vaj
  • Valamint:
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 5 dkg fenyőmag
  • 2 evőkanál vagdalt pisztácia

Elkészítés

Elkészítés: A fenyőmagot zsiradék nélkül megpirítjuk egy serpenyőben. Tányérra borítjuk, kihűtjük. A mazsolát beáztatjuk a borba.

A lisztet összekeverjük a sütőporral, egy csipet sóval, a fűszerkeverékkel, az édesköménnyel, a citromhéjjal, a cukorral. Hozzáadjuk a ricottát, a tojást, a tojássárgáját, a lágy vajat, és alaposan összedolgozzuk. Belekeverjük a fenyőmagot, a mazsolát, a kandírozott narancs- és citromhéjat.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A nagy tepsit kibéleljük sütőpapírral. A tésztából nagy koszorút formázunk, a tepsire tesszük, és a sütőben kb. 1 órát sütjük.

A tetejére a vajat megolvasztjuk, és a meleg kalácsot megkenjük vele. A fenyőmagot itt is megpirítjuk, a kalácsot megszórjuk a porcukorral, a fenyőmaggal, a pisztáciával.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss