Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Olasz parmezános csirke

default user icon

Hozzávalók

  • 2 ek olíva olaj
  • 3 db csirkemell
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk szárított oregano
  • 1 tk szárított kakukkfű
  • 5 ek reszelt parmezán
  • 5 ek zsemlemorzsa
  • 25 dkg mozzarella
  • 6 dl passzírozott paradicsom
  • 1 db tojás
  • bors

Elkészítés

    1. Egy serpenyőben olívaolaj at hevítünk, majd megdinszteljük rajta a finomra vágott fokhagymát, majd ráöntjük a passzírozott paradicsomot. Hozzáadjuk az oregánót, a kakukkfüvet, a sót, a borsot, majd alaposan elkeverjük az egészet és alacsony lángon összefőzzük.
    2. A csirkemelleket keresztben elfelezzük, megsózzuk, megborsozzuk. Felverjük a tojást, megmártjuk benne a hússzeleteket, majd meghempergetjük a parmezánnal  elkevert zsemlemorzsában, majd egy kevés, forró olaj ban aranybarnára sütjük.
    3. Egy hőálló tál alján szétterítjük a paradicsomszószt, és szép sorban beletesszük a lecsöpögtetett, elősütött csirkemelleket. Felkarikkázzuk a mozzarellát, és beborítjuk vele a csirkemellszeleteket. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük, egy kis reszelt parmezánnal tálaljuk.

      A legtöbb olasz recept egy helyen >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin