Elkészítés: A 3 dl főzőtejszínt felverjük, amíg közepesen kemény tejszínhabot kapunk. Tegyük félre. Az egész tojást a tojássárgákkal és egy merőkanál mézzel kanállal keverjük össze. Tegyük forrásban lévő víz fölé a tálat úgy, hogy az alja ne érjen bele a vízbe, mert különben összeesik a tojás. Addig verjük a víz fölött habverővel a masszát, amíg szép, világossárga színt kap és besűrűsödik. Ezután a meleg krémet öntsük hozzá a tejszínhabhoz, és jól keverjük össze. Az így elkészített fagylaltot tegyük a fagyasztóba 2 órára. Addig közben egy marék sima mogyorót pirítsunk meg kevés olajon, hogy barnás színt kapjon. 2 óra elteltével vegyük ki a fagyit a fagyasztóból, locsoljuk meg fél merőkanál mézzel, majd szórjuk rá a pirított mogyorót. Kanállal fogyasszuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre