Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Olasz kagylótészta paradicsommal és gombával

default user icon
4.4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg óriás kagylótészta
  • 50 dkg paradicsom
  • 2 nagy vöröshagyma
  • 30 dkg gomba
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor snidling
  • 1/2 citrom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 3 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

    Elkészítés: A paradicsomokat megmossuk, majd kb. 1 percig forró vízbe tartjuk, hogy héját könnyen le tudjuk húzni. Ezt követően felkockázzuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, megmossuk. A gombát megpucoljuk, megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, majd citromlével meglocsoljuk.

    Az olívaolajat közepesen felhevítjük, a felaprított hagymát megpároljuk. A fokhagymagerezdeket is mellétesszük, és körülbelül 10 percig együtt főzzük. A felszeletelt gombát is a serpenyőbe tesszük, és még tíz percig főzzük. Az egészet sóval és borssal ízesítjük.

    A kész feltétet apróra vágott petrezselyemmel és snidlinggel megszórjuk, a paradicsommal összeforgatjuk.

    A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd a gombás raguval megtöltjük. Kínálhatjuk így is, de egy kis tejszínnel meglocsolva, sajttal megszórva meg is süthetjük 10-12 perc alatt.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin