Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Olasz kagylósütemény (Sfogliatelle)

120 perc
bonyolult
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 1/2 ek ecet
  • 8 dkg langyos víz
  • 20 dkg vaj
  • 7 dkg zsír a kenéshez
  • A töltelékhez:
  • 1 tasak vaníliás pudingpor,
  • 2 dl tej
  • mazsola (ízlés szerint)
  • 15 dkg túró
  • 1 db narancs héja lereszelve
  • 1-2 ek cukor
  • porcukor szóráshoz

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit a zsír kivételével összegyúrjuk, majd hagyjuk 30 percet pihenni. A idő leteltével elfelezzük, az egyiket elkezdjük nyújtani, minden irányban, óvatosan húzogatva. A végeredménynek papírvékonyságúnak kell lennie, és kb. 50x60 cm-es téglapnak. Bekenjük zsírral, majd szorosan feltekerjük a rövidebb oldal felől. Minden egyes tekerésnél meghúzzuk a tésztát.
  2. A tészta másik felével ugyanígy járjunk el, de az előző hengeren folytassuk tovább a feltekerést. Így kapunk sűrűbb, több rétegű leveles tésztát. Lefóliázzuk és minimum 5 órát a hűtőben pihentetjük.
  3. Megfőzzük a vaníliapudingot a tasakon található utasítás szerint. Ha kihűlt összekeverjük a túróval, a narancshéjjal és a mazsolával.
  4. A hideg tésztát 1-1,5 cm vastagra szeleteljük, a szeleteketet egyenként a kezünkbe vesszük, és az ujjunkkal belülről kifele toljuk, hogy tölcsér alakot kapjunk. Ebbe tesszük a tölteléket. Vigyázzunk, hogy ne töltsük túl! A finoman összenyomkodjuk.
  5. A behajtott résszel lefele fordítva, a sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól kicsit távolabb elhelyezzük a kagylócskákat. Előmelegített sütőben, 180 fokon (alul -felül sütés), 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha kihűlt, porcokorral megszórjuk. 

 

Megjegyzés

Őshonos, kagyló formára hajtogatott, leveles töltött tészta. Santa Rosában 1818-ban készítették először egy kolostorban. Nem egyszerű,de megérte neki állni! Fantasztikus desszert. - Cintia24

Ezek is érdekelhetnek

Friss