Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Olasz húsgombóc paradicsom szószban - paleo étrend szerint!

MME MME
1
30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók
  • 50 dkg darált hús
  • 1/2 tk só
  • 1 db tojás
  • 1 tk szárított bazsalikom
  • 3 ek zsiradék (kókusz-, kacsa-, libazsír)
  • 3 ek paradicsom sűrítmény
  • 1,5 dl víz

Elkészítés

1.

A darált húst, sót, tojás, szárított bazsalikomot összegyúrjuk, és kb. 17 darab 20 grammos fasírt-gombócot formázunk belőle.

2.

Egy nagyobb lábasba tesszük a zsiradékot, arra helyezzük a gombócokat, és közepes tűzön 3-4 percig pirítjuk, néhányszor megrázva az egészet, hogy ne ragadjon az edény aljához.

3.

Amikor elkezdene pirulni, ráöntjük a vízben feloldott paradicsompürét, óvatosan összekeverjük és közepes lángon főzzük kb. 15 percig.

 

 

 

 

Megjegyzés

G. Szabó Klára: Tej-, cukor- és lisztmentes ételek recepteskönyve – Gyakorlati tanácsok kezdő palósoknak, SpringMed Kiadó Kft. - MME

Ezek is érdekelhetnek