Olasz húsgombóc paradicsom szószban - paleo étrend szerint!

default user icon
1

Hozzávalók

  • 50 dkg darált hús
  • 1/2 tk só
  • 1 db tojás
  • 1 tk szárított bazsalikom
  • 3 ek zsiradék (kókusz-, kacsa-, libazsír)
  • 3 ek paradicsom sűrítmény
  • 1,5 dl víz

Elkészítés

    1.

    A darált húst, sót, tojás, szárított bazsalikomot összegyúrjuk, és kb. 17 darab 20 grammos fasírt-gombócot formázunk belőle.

    2.

    Egy nagyobb lábasba tesszük a zsiradékot, arra helyezzük a gombócokat, és közepes tűzön 3-4 percig pirítjuk, néhányszor megrázva az egészet, hogy ne ragadjon az edény aljához.

    3.

    Amikor elkezdene pirulni, ráöntjük a vízben feloldott paradicsompürét, óvatosan összekeverjük és közepes lángon főzzük kb. 15 percig.

     

     

     

     

Megjegyzés

G. Szabó Klára: Tej-, cukor- és lisztmentes ételek recepteskönyve – Gyakorlati tanácsok kezdő palósoknak, SpringMed Kiadó Kft.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

B. Erika 5 hónappal ezelőtt
Érdekesnek találtam ezt a receptet! Nem paleo szerint...(!) Nekem kellett bele pár evőkanál zsemlemorzsa, mert nem állt össze a gombóc és hagymás olajra tettem pirulni. Egészen finom lett. A fotón nem tudtam megállapítani milyen köretet van, így maradt a kevés főtt krumpli. Érdemes kísérletezni, jó kis ebéd kerekedett... Köszi!

Magazin