Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Olasz csokiszalámi (Salame di cioccolato)

Hozzávalók

  • 5 dkg mogyoró
  • 8 dkg mandula
  • 35 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg vaj
  • 6 dkg fehér csokoládé
  • 4 dkg mandulás csók (amaretti)
  • 0,25 db narancs
  • porcukor

Elkészítés

    1.  A mogyorót és a mandulát felhevített serpenyőbe szórjuk, és kevergetve pirítjuk 10-15 percig.
    2. A felaprított étcsokoládét a felkockázott vajjal együtt fémtálba tesszük, és vízfürdőben felolvasztjuk. Közben a fehér csokoládét és a mandulás csókot durvára vágjuk.
    3. A felolvasztott vajas csokoládét kivesszük a vízfürdőből. Hozzáadjuk a pirított mogyorót és mandulát, a reszelt narancshéjat, valamint az aprított fehér csokit és amarettit. Alaposan összekeverjük, és a hűtőben pihentetjük 1 órát.
    4. A munkalapon kiterítünk egy legalább 40 cm hosszú folpakot. A közepére halmozzuk a fele csokis masszát, és 20 cm hosszú, 4-5 cm vastag rúddá formázzuk. Szorosan a folpakba tekerjük, a két végét szaloncukorszerűen összekötjük, majd a hűtőbe tesszük 1 órára. Ugyanígy járunk el a maradék masszával is.
    5. A hűtőből kivett rudakat a folpak leszedése után porcukorba hempergetjük. Végül a „szalámikat” konyhai zsineggel tetszés szerint körbekötözzük.

    11 CSOKISZALÁMI ÉS KEKSZTEKERCS RECEPT >>>

    VIDEÓ! CSOKISZALÁMI: POFONEGYSZERŰ SÜTÉS NÉLKÜLI FINOMSÁG >>>

    Válogass receptvideóink között! >>>


  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin