A mogyorót és a mandulát felhevített serpenyőbe szórjuk, és kevergetve pirítjuk 10-15 percig.
A felaprított étcsokoládét a felkockázott vajjal együtt fémtálba tesszük, és vízfürdőben felolvasztjuk. Közben a fehér csokoládét és a mandulás csókot durvára vágjuk.
A felolvasztott vajas csokoládét kivesszük a vízfürdőből. Hozzáadjuk a pirított mogyorót és mandulát, a reszelt narancshéjat, valamint az aprított fehér csokit és amarettit. Alaposan összekeverjük, és a hűtőben pihentetjük 1 órát.
A munkalapon kiterítünk egy legalább 40 cm hosszú folpackot. A közepére halmozzuk a fele csokis masszát, és 20 cm hosszú, 4-5 cm vastag rúddá formázzuk. Szorosan a folpakba tekerjük, a két végét szaloncukorszerűen összekötjük, majd a hűtőbe tesszük 1 órára. Ugyanígy járunk el a maradék masszával is.
A hűtőből kivett rudakat a folpak leszedése után porcukorba hempergetjük. Végül a „szalámikat” konyhai zsineggel tetszés szerint körbekötözzük.