Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Olajos piskóta

MME MME
3.7/5
45 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tojások sárgáját kikeverjük a kristálycukorral, majd hozzáadjuk a vizet, kis keverés után az étolajat. Ezután a sütőporral elkevert lisztet adagoljuk a keverékhez. A habnak felvert tojásfehérje felével átkeverjük a tésztát, hogy jobban fellazuljon, majd a másik felét óvatosan hozzáadjuk. Kikent, lisztezett tepsibe öntjük az elkészült masszát, és előmelegített sütőben készre sütjük.

Megjegyzés

Ezt a tésztát megsüthetjük tortalapként, majd bármilyen krémmel megtölthetjük. Esetleg teledobálhatjuk meggyszemekkel, és kihűlés után porcukorral megszórva tálalhatjuk. - MME

Ezek is érdekelhetnek