Elkészítés: Az élesztőt felfuttatjuk, majd összedolgozzuk az alapanyagokat, aztán kelni hagyjuk, amíg kétszeresére nő. A megkelt tésztát 9 cipóra osztjuk. Minden cipót kerekre nyújtunk. (Minél vékonyabb, annál szebb kifli lesz belőle, de azért legyen meg kb. 3 mm). A kinyújtott lapokat 8 felé vágjuk, ezeket a cikkeket töltjük meg tetszőleges töltelékkel (töltelék nélkül is finom).
A kifliket tepsire rakjuk, megkenjük tojással, majd kicsit pihentetjük. Újra megkenjük tojással, a tetejét pedig ízlés szerint megszórhatjuk reszelt sajttal vagy magvakkal is.
A töltelék tulajdonképpen bármi lehet: sajt, kolbász, felvágott, ami éppen akad otthon. Valószínűleg még lekvárral is jó.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre