Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Olajos kifli II.

MME MME
4/5
90 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt felfuttatjuk, majd összedolgozzuk az alapanyagokat, aztán kelni hagyjuk, amíg kétszeresére nő. A megkelt tésztát 9 cipóra osztjuk. Minden cipót kerekre nyújtunk. (Minél vékonyabb, annál szebb kifli lesz belőle, de azért legyen meg kb. 3 mm). A kinyújtott lapokat 8 felé vágjuk, ezeket a cikkeket töltjük meg tetszőleges töltelékkel (töltelék nélkül is finom).
A kifliket tepsire rakjuk, megkenjük tojással, majd kicsit pihentetjük. Újra megkenjük tojással, a tetejét pedig ízlés szerint megszórhatjuk reszelt sajttal vagy magvakkal is.

A töltelék tulajdonképpen bármi lehet: sajt, kolbász, felvágott, ami éppen akad otthon. Valószínűleg még lekvárral is jó.

Megjegyzés

Nálunk legjobban a sajtcsíkkal töltött jött be, a második helyen a füstöltkolbászos áll. A tetejét reszelt sajttal szoktuk megszórni. - MME

Ezek is érdekelhetnek