Olajos hal házilag

default user icon
4 4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg hering,
  • 3-4 dkg só,
  • 4 dl olaj,
  • 4 babérlevél,
  • 1-1 csapott evőkanál koriander és mustármag,
  • 2 szem chili vagy cseresznyepaprika,
  • 1 kávéskanál egész bors

Elkészítés

    Elkészítés: A heringet kívül-belül sózzuk, 3-4 óra múlva a kukta betétjére máglyába berakjuk. Ráöntjük az olajat, beledobjuk a fűszereket. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. A kuktát lezárjuk, tűzre tesszük, és a sípolástól számított 80 percen át takarék lángon főzzük. Ha lehűlt, óvatosan lapáttal kiszedjük a halat abba az edénybe, amiben tárolni fogjuk. A kuktát visszatesszük a tűzre, a vizet elforraljuk, majd az olajat rászűrjük a halra. Lefedhető jénai edényben hűtőgépben több napig eláll.

Megjegyzés

A figyelmességet is!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Szalai Istvánné 5 évvel ezelőtt
Én keszegből csináltam, még raktam hozzá 1 szál fehérrépát ,1 szál sárgarépát, és zellert. 2 órát főztem lassan.Nagyon finom, még a szálkát is meglehet enni.
Szabó Imre 5 évvel ezelőtt
Köszönöm, kipróbálom.
Mészáros Pál Balázsné/ Kata 5 évvel ezelőtt
Nem sok mert így a szálkák is meg puhulnak és az is ehető., és majd nem minden héten készítek mert a férjem halász és szeretjük is .A jól lefedett halat akár 2.hétig is eláll.
andrás 11 évvel ezelőtt
Nem sok a 80 perc kuktában? - halnak.

Hasonló Receptek

Magazin