Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Olajos hal házilag

MME MME
4 4.3/5
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A heringet kívül-belül sózzuk, 3-4 óra múlva a kukta betétjére máglyába berakjuk. Ráöntjük az olajat, beledobjuk a fűszereket. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. A kuktát lezárjuk, tűzre tesszük, és a sípolástól számított 80 percen át takarék lángon főzzük. Ha lehűlt, óvatosan lapáttal kiszedjük a halat abba az edénybe, amiben tárolni fogjuk. A kuktát visszatesszük a tűzre, a vizet elforraljuk, majd az olajat rászűrjük a halra. Lefedhető jénai edényben hűtőgépben több napig eláll.

Megjegyzés

A figyelmességet is! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss