Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Olajos-ecetes sült paprika

45 perc
bonyolult
olcsó

Elkészítés

Elkészítés: A paprikákat alaposan átmosom, papírtörlőn teljesen leszárítom. Amíg szárad, a petrezselyem zöldjét ledarálom, az újhagyma zöldjét vékonyra karikázom.

A paprikákat a tűzhely legnagyobb platniján (én gáztűzhelyen, gázelosztót használva) folyamatosan forgatva nagyon lassú tűzön barnulásig sütöm. A tűzről levéve hideg víz alá tartom, héját lehúzom, félreteszem hűlni.

Amíg paprikáim hűsölnek, elkészítem a salátaöntetet. Vízből, csipet sóval, ízlés szerint cukorral és ecettel hagyományos salátalevet keverek. Ha kész, beleadom az olívaolajat, a ledarált petrezselyemzöldet, valamint a felkarikázott újhagymaszárat.

Amikor a paprikák kellően kihűltek, belehelyezem őket a salátaöntetbe, tálalásig hagyom a hűtőben összeérni.

Grillezett, sült húsok mellé adom kísérőnek, általában más köretet nem használok, inkább friss, ropogós kenyér jár hozzá.

Megjegyzés

Mi szeretjük az erős ízeket, ezért nálunk általában bogyiszlói paprika az alapanyag, de természetesen a sima tölteni való paprikából is készíthetjük. Sok más, hasonló recepttel ellentétben én nem veszem ki a paprika csumáját, azzal együtt kerül az asztalra.

Minél tovább érik össze a hűtőben, annál ízletesebb lesz, ezért érdemes előző este vagy korareggel elkészíteni.
- Nanasnani

Ezek is érdekelhetnek

Friss