Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Olajbogyóval töltött gombóckák

MME MME
4.3/5
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 szikkadt zsemle
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 20 szem kimagozott zöld olívabogyó
  • 50 dkg finomra darált sertéshús
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál szárított kakukkfű
  • A panírozáshoz:
  • liszt
  • A sütéshez:
  • bő olaj

Elkészítés

Előkészítés: A zsemlét langyos vízbe áztatjuk. A hagymát megtisztítjuk, és nagyon apróra összevágjuk. Az olívabogyót levétől lecsurgatjuk.

Elkészítés: A darált húst tálba tesszük, a zsemlét kinyomkodjuk, a húshoz adjuk. Beleütjük a tojást, hozzáadjuk a hagymát. Megfűszerezzük a kakukkfűvel, sóval, borssal és sima masszává összedolgozzuk. A masszát kb. 20 részre osztjuk. Kezünkkel kis lapokat formálunk belőle, közepére tesszük az olívabogyót, és kis gombócokká kerekítjük. Az olajat felforrósítjuk. A fasírtocskákat lisztben panírozzuk, és a forró olajban kisütjük. Papírszalvétára szedjük, a felesleges zsiradékot leitatjuk róla, és melegen vagy hidegen tálaljuk.

Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 330 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss