Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Olajbogyóval és sajttal töltött hússzeletek

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 8 szelet karaj
  • 10-16 szelet lapkasajt
  • 10 dkg reszelt sajt
  • olajbogyó
  • 1 dl fehérbor
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • majoranna
  • kakukkfű
  • olívaolaj

Elkészítés

    Elkészítés: A hússzeleteket klopfoljuk ki, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg a fűszerekkel. Ezután minden hússzeletre helyezzünk rá 1-2 szelet sajtot, néhány szem olajbogyót, majd szorosan tekerjük fel.

    Egy tepsibe öntsünk egy kevés olívaolajat, majd helyezzük egymás mellé a hústekercseket. A maradék olajbogyót szórjuk a hústekercsek köré. Öntsük alá a bort, majd fedjük le a tepsit alufóliával, és tegyük be az előmelegített sütőbe.

    Lefedve, közepes hőmérsékleten kb. 40-45 perc alatt pároljuk puhára a hústekercseket. Ezután vegyük le a fóliát, szórjuk meg a reszelt sajttal a tetejét, és tegyük vissza a sütőbe. Addig süssük, hogy a sajt teljesen ráolvadjon a húsra, és szép színt kapjon.

    Tálaláskor köretként ízlés szerint kínálhatunk mellé rizst vagy krumplipürét.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek