Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Olajbogyóval és sajttal töltött hússzeletek

90 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A hússzeleteket klopfoljuk ki, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg a fűszerekkel. Ezután minden hússzeletre helyezzünk rá 1-2 szelet sajtot, néhány szem olajbogyót, majd szorosan tekerjük fel.

Egy tepsibe öntsünk egy kevés olívaolajat, majd helyezzük egymás mellé a hústekercseket. A maradék olajbogyót szórjuk a hústekercsek köré. Öntsük alá a bort, majd fedjük le a tepsit alufóliával, és tegyük be az előmelegített sütőbe.

Lefedve, közepes hőmérsékleten kb. 40-45 perc alatt pároljuk puhára a hústekercseket. Ezután vegyük le a fóliát, szórjuk meg a reszelt sajttal a tetejét, és tegyük vissza a sütőbe. Addig süssük, hogy a sajt teljesen ráolvadjon a húsra, és szép színt kapjon.

Tálaláskor köretként ízlés szerint kínálhatunk mellé rizst vagy krumplipürét.

Ezek is érdekelhetnek

Friss