Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Októberi menüajánló

default user icon
MME
Hétről hétre, napról napra ötleteket és tippeket kaphattok, mi legyen az ebéd vagy a vacsora.

HETI MENÜ – 2013. OKTÓBER 21 - 27.
Hétfő

Előétel: Currys-tejfölös zöldségleves
Főétel: Sonkás rántott sajt nyári salátával
Desszert: Csörögefánk
Vegetáriánus ajánlat: Extra rántott sajt

Kedd - főzzünk egzotikus ételeket ma

Előétel: Jalapeno krémleves
Főétel: Szezámmagos-bundás csirkefalatok édes-csípős mártással
Desszert: Papaya-szelet
Vegetáriánus ajánlat: Pakora (indiai sült zöldség)

Szerda

Reggeli: Friss zöldsaláta virslivel és sajttal
Előétel: Csirkeaprólék-leves csigatésztával
Főétel: Serpenyős sertéskaraj zöldborsópürével, sült fokhagymával és répával
Desszert: Gazdag gyümölcsrizs
Vacsora: Baconben sült csirkemáj
Vegetáriánus ajánlat: Francia sajtos makaróni

Csütörtök

Előétel: Orjaleves
Főétel: Finomfőzelék sült virslivel
Desszert: Bögrés mákos
Vegetáriánus ajánlat: Finomfőzelék (liszt és tej nélkül)

Péntek

Előétel: Gyömbéres-narancsos sütőtökleves
Főétel: Túrós csusza
Desszert: Körte
Vegetáriánus ajánlat: Tepsis túrós tészta

Szombat

Reggeli: Mazsolás kalács tejjel, tejes kávéval, vagy kakaóval, ki mit szeret
Előétel: Fűszeres kelkáposztaleves
Főétel: Csirkebecsinált rizibizivel
Desszert: Palacsinta kedvünk szerinti töltelékkel
Vacsora: Waldorf saláta rozskenyérrel, könnyű fehérborral
Vegetáriánus ajánlat: Angolzelleres saláta almával és sajttal

Vasárnap

Reggeli: Füstölt sprotni vajas kenyérrel, citromszeletekkel, teával
Előétel: Brokkolikrémleves mozzarella falatokkal
Főétel: Balatoni borjúszeletek párolt rizzsel
Desszert: Rigó Jancsi
Vacsora: Egyszerű vacsora Rebeka módra
Vegetáriánus ajánlat: Sörtésztában sült padlizsán, cukkini, patiszon

HETI MENÜ – 2013. OKTÓBER 14 - 20.
Hétfő

Előétel: Tejszínes hagymaleves
Főétel: Pásztortarhonya paradicsomsalátával
Desszert: Szilva
Vegetáriánus ajánlat: Fűszeres zöldséges pizza

Kedd - ma magyar tájakon barangolunk

Előétel: Alföldi gombócleves
Főétel: Bükki sertéskaraj hasábburgonyával
Desszert: Somlói galuska
Vegetáriánus ajánlat: Békési tojásos tök

Szerda

Előétel: Erőleves daragaluskával
Főétel: Mézes nyúl aszalt szilvával és diós árpagyönggyel
Desszert: Bögrés kakaós sütemény
Vegetáriánus ajánlat: Fűszeres gersli dióval

Csütörtök

Előétel: Tárkonyos-tejszínes raguleves
Főétel: Paradicsomos káposztafőzelék kötözött sonkával
Desszert: Sajtos rúd
Vegetáriánus ajánlat: Paradicsomos káposzta gombafasírttal

Péntek

Előétel: Őszibarack krémleves főzés nélkül
Főétel: Sztrapacska túróval és szalonnapörccel
Desszert: Almás rétes
Vegetáriánus ajánlat: Káposztás sztrapacska

Szombat

Reggeli: Bundáskenyér citromos teával
Előétel: Krumplikrémleves kéksajttal és zellercsíkokkal
Főétel: Pisztáciás csirkemell őszibarackkal
Desszert: Csúsztatott palacsinta
Vacsora: Vöröslencse pástétom friss kenyérrel
Vegetáriánus ajánlat: Vargányával töltött sütőtök

Vasárnap

Reggeli: Tökmagolajos túró rozskenyéren, paradicsommal
Előétel: Sertéscsülkös szarvasleves
Főétel: Pangasius provence-i fűszerekkel
Desszert: Házi krémes
Vacsora: Almás palacsinta
Vegetáriánus ajánlat: Olasz lecsós tészta

HETI MENÜ – 2013. OKTÓBER 07 - 13.
Hétfő

Előétel: Padlizsánkrémleves pirítóssal
Főétel: Csirkeszárny burgonyaágyon
Desszert: Őszibarack
Vegetáriánus ajánlat: Fetás-diós padlizsánkrém

Kedd - ma látogassunk Portugáliába

Előétel: Portugál paradicsomleves
Főétel: Portói csirke
Desszert: Arroz doce (portugál tejberizs)
Vegetáriánus ajánlat: Portugál a la Rieger

Szerda

Előétel: Kolbászos sárgaborsóleves
Főétel: Szilvás-gyöngyhagymás comb párolt rizzsel
Desszert: Vaníliás túrógombóc
Vegetáriánus ajánlat: Rántott gomba hasábburgonyával

Csütörtök

Előétel: Mézes körtekrémleves
Főétel: Rizses lecsó kolbásszal
Desszert: Szőlő
Vegetáriánus ajánlat: Tejfölös-rizses lecsó

Péntek

Előétel: Sütőtök levesben megfogalmazva
Főétel: Káposztás cvekedli
Desszert: Vaníliapuding
Vegetáriánus ajánlat: Öntött karfiol

Szombat

Reggeli: Csicseriborsókrém kétszersültön, friss gyümölcslével
Előétel: Csirkeraguleves kapros túrógombóccal
Főétel: Rakott krumpli
Desszert: Őszibarackos-szőlős túrótorta
Vacsora: Csirkemájpástétom pirítóssal
Vegetáriánus ajánlat: Almás-gombás rakott krumpli

Vasárnap

Reggeli: Omlett pirítóssal, zöld teával
Előétel: Tejszínes karfiolleves húsgombóccal
Főétel: Besztercei töltött liba
Desszert: Brownie torta mascarponés narancskrémmel és kandírozott naranccsal
Vacsora: Fokhagymás kagylósaláta
Vegetáriánus ajánlat: Vegetárius töltött cipó

HETI MENÜ – 2013. SZEPTEMBER 30 - OKTÓBER 06.
Előétel: Lencseleves kolbásszal
Főétel: Darált hússal rakott zöldségek
Desszert: Mákos guba mézzel
Vegetáriánus ajánlat: Tészta gorgonzolás mártással

Kedd - ma kecskesajt a fő alapanyagunk

Előétel: Hideg zellerkrémleves
Főétel: Spenótos-kecskesajtos csirkemell
Desszert: Töltött füge
Vegetáriánus ajánlat: Grillezett kecskesajt ruccolával

Szerda

Előétel: Póréhagymaleves cukkinival
Főétel: Csopaki sertésszelet párolt rizzsel
Desszert: Vargabéles
Vegetáriánus ajánlat: Pétervári céklasaláta

Csütörtök

Előétel: Szőlős szilvaleves
Főétel: Kelkáposzta főzelék marhapörkölttel
Desszert: Szőlő
Vegetáriánus ajánlat: Kelkáposzta főzelék vega fasírttal

Ezek is érdekelhetnek

Friss