Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Októberi menüajánló

default user icon
MME
Hétről hétre, napról napra ötleteket és tippeket kaphattok, mi legyen az ebéd vagy a vacsora.

HETI MENÜ – 2012 OKTÓBER 22 - 28.
Reggeli: Dióval töltött tojás
Előétel: Kapros-tárkonyos raguleves krumpligombóccal
Főétel: Pontyfilé Mátyás-módra
Desszert: Somlói galuska
Vacsora: Fasírtgolyók franciasalátával
Vegetáriánus ajánlat: Brokkoli felfújt

Reggeli: Főtt virsli, mustárral, zsemlével, gyümölcs tea
Előétel: Szegfűgombaleves
Főétel: Bécsi szelet rossejbnivel, káposztasalátával
Desszert: Citromos linzer baracklekvárral
Vacsora: Vajas pirítós kaviárral, lilahagymával, pohár pezsgővel
Vegetáriánus ajánlat: Rántott gomba töltve rizibizivel, tartármártással

Előétel: Daragaluska-leves egyszerűen
Főétel: Almás-körtés csirke párolt petrezselymes rizzsel
Desszert: Sült sütőtök
Vegetáriánus ajánlat: Mákos nudli krumplis tésztából

Előétel: Tojásleves másképpen
Főétel: Rakott karfiol
Desszert: Szőlő
Vegetáriánus ajánlat: Babos rakott karfiol

Előétel: Karalábé krémleves
Főétel: Bolognai spagetti
Desszert: Mesés almás pite
Vegetáriánus ajánlat: Sajtos-fokhagymás spagetti

Reggeli: Habart tojással rakott pirítós frissen facsart gyümölcslével
Előétel: Sajtkrémleves
Főétel: Rozmaringos sertéstekercs almás savanyú káposztával
Desszert: Friss fügés-szilvás rétes
Gyerekzsúrra: Sütőtökös muffin
Vacsora: Diós halpástétom, százaz fehérbor illik mellé
Vegetáriánus ajánlat: Kecskesajttal sült friss füge

Reggeli: Szalonnás-kolbászos rántotta friss házi kenyérrel és citromos teával
Előétel: Szabógallér leves
Főétel: Dinsztelt marhafelsál burgonyagombóccal, friss zöldsalátával
Desszert: Krémtúrós-barackos pite citrommázzal
Gyerekzsúrra: Fetás-rukkolás rántott palacsinta
Vacsora: Leveles tésztakosárka chilis gombaraguval
Vegetáriánus ajánlat: Zellersaláta


HETI MENÜ – 2012 OKTÓBER 15 - 21.
Előétel: Májgaluskaleves
Főétel: Csirkepaprikás galuskával
Desszert: Tejespite barackízzel
Vegetáriánus ajánlat: Kelbimbósaláta

Előétel: Póréhagymás krumplileves (Perunapuurjokeitto)
Főétel: Finn káposztatekercs (Kaalikääryleet) főtt burgonyával, én vörösáfonya lekvárt adok mellé, de előtte azért jár egy stampedli finn vodka is
Desszert: Fahéjas csigák (Korvapuustit)
Vegetáriánus ajánlat: Krumplis és rizses pirog (Karjalanpiirakka)

Előétel: Édesköményes paradicsomleves
Főétel: Brigi parmezános fasírtja majonézes burgonyával
Desszert: Nektarin
Vegetáriánus ajánlat: Színes sült brokkoli

Előétel: Csirkés karfiolleves
Főétel: Fűszeres sült oldalas tökfőzelékkel
Desszert: Gesztenyepüré
Vegetáriánus ajánlat: Egyszerű őszi tökfőzelék, sütőtökös-gombás fasírt

Előétel: Chilis sütőtökkrémleves
Főétel: Tojásos nokedli pirított szalonnával, fejes saláta
Desszert: Szőlő
Vegetáriánus ajánlat: Tojásos nokedli kovászos uborkával

Reggeli: Kuglóf, házi lekvár, karamellás tej
Előétel: Francia parasztleves
Főétel: Fogas Sabayon mártással
Desszert: Sült töltött őszibarack dióhabbal
Gyerekzsúrra: Extra melegszendvics, gyümölcslével
Vacsora: Gombás sonkarolád, friss salátával, rizlinggel, ahogy Dzsafi ajánlja
Vegetáriánus ajánlat: Francia rakott brokkoli

Reggeli: Lágytojás, kifli, gyümölcstea
Előétel: Maceszgombócleves egyszerűen
Főétel: Majoránnás kacsacomb káposztás rétessel és tepertős burgonyával
Desszert: Kakaós kevert süti dióval és almával
Gyerekzsúrra: Marcipános almatorta
Vacsora: Virslivel töltött kiflik, pohár sörrel leöblítve
Vegetáriánus ajánlat: Kék camembert-mártással töltött zöld palacsinta

HETI MENÜ – 2012 OKTÓBER 08 - 14.
Előétel: Hagymás-gombás sörleves
Főétel: Csirkemáj tejszínes gombamártással, szalvétagombóc jár mellé
Desszert: Szőlő
Vegetáriánus ajánlat: Zöldborsós gombapaprikás olajbogyóval

Előétel: Tarhonyás zöldbableves
Főétel: Bácskai csirkemáj pirított tarhonyával, ecetes almapaprika
Desszert: Édes tarhonyafelfújt
Vegetáriánus ajánlat: Zöldséges tarhonyasaláta

Előétel: Lencseleves tárkonnyal és füstölt hússal
Főétel: Grillezett zöldségek sült sajttal - húsevőknek virsli is jár hozzá
Desszert: Körte
Vegetáriánus ajánlat: Grillezett zöldségek sült sajttal

Előétel: Fűszeres sajtkrémleves
Főétel: Füstölt sonkával rakott paraj
Desszert: Házi túró rudi
Vegetáriánus ajánlat: Rántottás rakott spenót

Előétel: Gulyásleves csipetkével
Főétel: Spagetti carbonara
Desszert: Kakaós tejbegríz
Vegetáriánus ajánlat: Ricottás-gombás spagetti
Hétvégeken unokáim gyerek zsúrokba járnak, illetve barátaikat, pajtásaikat fogadják, ezért ilyen alkalmakra való recepteket is ajánlok!

Reggeli: Fonott selymes kakaós kalács, vajjal, habos kakaóval
Előétel: Forró boros almaleves aszalt szilvával
Főétel: Kőkorszaki szakik kedvence, Dzsafi barátomtól
Desszert: Gesztenyével töltött túrógombóc
Gyerekzsúr: Csokis croissant pillanatok alatt, spanyol ivócsokoládéval
Vacsora: Töltött cukkini tárkonymártással, pohár rozé borral
Vegetáriánus ajánlat: Mazsolás rizssaláta

Reggeli: Virslis saláta
Előétel: Húsleves gazdagon
Főétel: Elzászi sertéstarja
Desszert: Szilvás szórt lepény
Gyerekzsúr: Meggyes-marcipános meglepetés túrógombócok
Vacsora: Csekonics saláta
Vegetáriánus ajánlat: Krémsajtos krumplisaláta kemény tojással, lilahagymával

HETI MENÜ – 2012. OKTÓBER 01-07.
Előétel: Édes-sós kukoricaleves
Főétel: Joghurtban pácolt grill csirkemell
Desszert: Nektarin
Vegetáriánus ajánlat: Fetás töltött sütőtök

Előétel: Daraleves (krupnik)
Főétel: Párolt marhahús (zrazy) Napóleon módra
Desszert: Diós kalács (mazurek)
Vegetáriánus ajánlat: Lengyel karfiol

Előétel: Tejszínes sárgarépakrémleves
Főétel: Kolbásszal töltött Stefánia vagdalt hagymás burgonyával, káposztasaláta
Desszert: Citromos muffin citromos-narancsos mázzal
Vegetáriánus ajánlat: Hagymás burgonyalepény

Előétel: Erdélyi raguleves
Főétel: Töltött padlizsán bacon és sajt alatt sütve
Desszert: Nutellás és lekváros tekercs egy hosszú kávéval
Vegetáriánus ajánlat: Rakott vinetta (padlizsán)

Előétel: Tarhonyaleves füstölt kolbásszal
Főétel: Tökös-gombás lasagne
Desszert: Almakompót
Vegetáriánus ajánlat: Tökös-gombás lasagne

Reggeli: Sárgarépás szendvics rozskenyérrel, frissen facsart gyümölcslével
Előétel: Bazsalikomos-soksajtos dip (mártogatós)
Főétel: Bugylibicskás betyárbatyu
Desszert: Rumos-körtés csokitorta
Vacsora: Májas szendvics, pohár sörrel leöblítve
Vegetáriánus ajánlat: Borban érlelt zellerszeletek bundában

Reggeli: Bundás kutyu teával
Előétel: Tejszínes-fahéjas szilvaleves
Főétel: Pontypaprikás kapros-juhtúrós galuskával
Desszert: Lúdláb sütemény
Vacsora: Ananászos-sonkás rizssaláta, pohár száraz rozé borral
Vegetáriánus ajánlat: Odüsszeusz gombája

Ezek is érdekelhetnek