Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Októberi menüajánlat

Hétről hétre, napról napra ötleteket és tippeket kaphattok, mi legyen az ebéd vagy a vacsora. Októberi menüsorok minden napra!

HETI MENÜ – 2010. OKTÓBER 25 - 31.
Hétfő

Előétel: Gombagulyás
Főétel: Kukoricás-zsályás csirkeragu
Desszert: Rácsos szilvás pite
Vegetáriánus ajánlat: Krémsajtos krumplisaláta

Kedd

Előétel: Franciasaláta fokhagymás-fűszeres stanglival
Főétel: Favágóleves
Desszert: Körte
Vegetáriánus ajánlat: Franciasaláta fokhagymás-fűszeres stanglival

Szerda

Előétel: Szilvaleves
Főétel: Darált hússal rakott zöldségek
Desszert: Diós csokigolyók
Vegetáriánus ajánlat: Spárgás spagetti

Csütörtök

Előétel: Zöldségleves
Főétel: Fűszeres hal mandulás mártással
Desszert: Szilva
Vegetáriánus ajánlat: Belga rakott burgonya

Péntek

Előétel: Korhelyleves
Főétel: Szilvásgombóc szilvalekváros öntettel
Desszert: Nagymama süteménye édesen és sósan
Vegetáriánus ajánlat: Szilvásgombóc szilvalekváros öntettel

Szombat

Előétel: Maceszgombócleves
Főétel: Zsolnay töltött karaj petrezselymes párolt rizzsel
Desszert: Kekszes tiramisu-szelet
Vegetáriánus ajánlat: Sült cukkini zöldséges palacsintaágyon

Vasárnap

Előétel: Sajtos fokhagymakrémleves
Főétel: Sörös borjúragu cheddar sajtos gombóccal
Desszert: Csokival és lekvárral pettyezett almás süti
Vegetáriánus ajánlat: Kukoricás-gombás halragu

HETI MENÜ – 2010. OKTÓBER 18 - 24.
Hétfő

Előétel: Erwtensoep (felesborsóleves)
Főétel: Kapros-tejfölös csirkecomb burgonyaropogóssal
Desszert: Fahéjas és mákos tekercs
Vegetáriánus ajánlat: Tejszínes-tojásos metélt

Kedd (bajor menü)

Előétel: Bajor húsleves
Főétel: Bajor sült kacsacomb aszalt szilvás savanyú káposztával és burgonyagombóccal
Desszert: Bajor perec
Vegetáriánus ajánlat: Bajor gombás tál zsemlegombóccal

Szerda

Előétel: Sajtkrémleves
Főétel: Tejfölös sertésragu vajas galuskával
Desszert: Barackos-szilvás cobbler
Vegetáriánus ajánlat: Zöldséges rizottó reszelt sajttal

Csütörtök

Előétel: Kapros húsgombócleves
Főétel: Rakott kelkáposzta reszelt sajttal sütve, tejföllel
Desszert: Körte
Vegetáriánus ajánlat: Édes cukkinis pite

Péntek

Előétel: Tárkonyos-gombás zöldségleves
Főétel: Vajas ponty sajtos burgonyapürével, céklasalátával
Desszert: Túrós pite (krumplis tésztából)
Vegetáriánus ajánlat: Vajas ponty sajtos burgonyapürével, céklasalátával

Szombat

Előétel: Erőleves tojással
Főétel: Gombával, sajttal és aszalt szilvával töltött csirkemell szezámos bundában, pirított mákos-fenyőmagos rizzsel
Desszert: Puha gyömbéres-almás zserbóháromszögek
Vegetáriánus ajánlat: Zöldséggel és sajttal töltött bundás palacsinta

Vasárnap

Előétel: Vajdasági káposztaleves
Főétel: Kolozsvári szarvastokány rókagombával, burgonyakrokettel és áfonyalekvárral
Desszert: Sült fagyis torta
Vegetáriánus ajánlat: Sült paprika feta sajttal három ízben, bagettel vagy pirítóssal

HETI MENÜ – 2010. OKTÓBER 11 - 17.
Hétfő

Előétel: Duplasajtos krumplileves
Főétel: Rizses zúza káposztasalátával
Desszert: Citromos almatorta
Vegetáriánus ajánlat: Zöldséges tarhonyasaláta

Kedd

Előétel: Könnyű gombaleves lusta nokedlivel
Főétel: Zöldséges marhapörkölt burgonyagombóccal, csemege uborkával
Desszert: Körte
Vegetáriánus ajánlat: Sült burgonyapüré brie sajttal

Szerda

Előétel: Zöldségleves sonkagaluskával
Főétel: Betyárbatyu csirkemellből friss zöldsalátával
Desszert: Puding
Vegetáriánus ajánlat: Krémsajtos-spenótos penne

Csütörtök

Előétel: Orosz hússaláta zsemlével
Főétel: Sertésmáj zöldséggel és tojással sütve
Desszert: Szőlő
Vegetáriánus ajánlat: Angolzelleres saláta almával és sajttal

Péntek

Előétel: Sárgarépa krémleves
Főétel: Rakott tészta édesen
Desszert: Sajtos rudacska
Vegetáriánus ajánlat: Rakott tészta édesen

Szombat

Előétel: Fehérboros körteleves túrós galuskával
Főétel: Sörben párolt csülök hagymás burgonyával
Desszert: Túrós pite
Vegetáriánus ajánlat: Sült zöld paradicsom hagymás burgonyával

Vasárnap

Előétel: Petrezselyemkrémes csigák
Főétel: Borjúpaprikás galuskával, káposztasalátával
Desszert: Csokoládés borkrém
Vegetáriánus ajánlat: Tonhalas-paradicsomos spagetti

HETI MENÜ – 2010. OKTÓBER 04-10.
Hétfő

Előétel: Nyírségi gombócleves
Főétel: Ananászos csirke párolt rizzsel
Desszert: Almás bögrés sütemény
Vegetáriánus ajánlat: Gombás lencsepüré céklasalátával

Kedd (spanyol ízek napja)

Előétel: Gazpacho (hideg spanyol zöldségleves)
Főétel: Spanyol sertéskaraj fehérborban spanyol burgonyával és salátával
Desszert: Spanyol ivócsokoládé
Vegetáriánus ajánlat: Spanyol tonhalas tésztasaláta

Szerda

Előétel: Majonézes kukorica friss péksüteménnyel
Főétel: Sült oldalas hagymás tört krumplival, párolt lilakáposztával
Desszert: Szőlő
Vegetáriánus ajánlat: Sült zöldség kukoricás rizzsel

Csütörtök

Előétel: Szegedi kolbászos leves
Főétel: Kelkáposzta főzelék fasírozottal, fasírttal
Desszert: Ananászkehely
Vegetáriánus ajánlat: Kelkáposzta főzelék tükörtojással

Péntek

Előétel: Hideg paprika-paradicsom leves
Főétel: Káposztás nokedli
Desszert: Szilvás-mákos tejbegríz
Vegetáriánus ajánlat: Káposztás nokedli

Szombat

Előétel: Erőleves szalonnagombóccal
Főétel: Gyümölcsös rakott sertéskaraj sajtpaplanban, mazsolás rizzsel
Desszert: Túrós és káposztás rétes
Vegetáriánus ajánlat: Zöldségragu pirított tarhonyával és idénysalátával

Vasárnap

Előétel: Tejszínes hagymakrémleves
Főétel: Töltött csirkecomb kertészné módra tepsis burgonyával
Desszert: Fehérboros körtekompót
Vegetáriánus ajánlat: Gombával töltött bundás camembert


Ezek is érdekelhetnek

Friss