Elkészítés: Az olajon üvegesre pároljuk a felaprított hagymát, majd hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, a lereszelt gyömbért. 1-2 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a rizst. Folyadékként először a fehérbort, majd ha ezt felszívta, akkor a húsleves alaplét adjuk. Ha felszívta az alaplét, akkor a továbbiakban kis adagokban vizet adunk a rizshez. Időközben sóval fűszerezzük. Attól függően, hogy friss vagy főtt az okra, előbb vagy utóbb adjuk hozzá a félig puha rizshez. Az okrával egy időben a felkockázott paradicsomot is belekeverjük a rizottóba. Az okra hamar megfő. Ha mind a rizs, mind az okra megpuhult, akkor hozzákeverjük a felaprított friss korianderlevelet.
Tálaláskor további korianderrel, és reszelt parmezánnal díszítjük.
Ez az étel magában is nagyon finom, de húsevőknek tálalhatjuk sült csirkemellel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre