Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Okoskonyha okoseszközökkel? Nekünk lassan már csak bevásárolnunk kell!

default user icon
MME
Hallottál már olyan sütőről, ami „munka után” kitakarítja önmagát? Vagy olyan hűtőről, ami a benne lévő hozzávalókból receptajánlatokat készít? Ilyen és hasonló technikai újdonságokkal találkoztunk a berlini IFA kiállításon.

A Beko meghívásának eleget téve szerkesztőségünk a múlt héten Berlinben járt, ahol tátott szájjal csodáltuk az idei év legmenőbb konyhai okoseszközeit, titkon remélve, hogy talán karácsony előtt nálunk is az üzletek polcaira – majd onnan saját főzőbirodalmunkba - is bekerülhet egy-két darab. 

Felsorolni is nehéz lenne mennyi olyan újdonság létezik, ami lassan, de biztosan megkönnyíti majd a jövő háziasszonyainak mindennapjait. Az elsősorban családok igényeit kielégítő, árban középkategóriás Beko termékek közül nekünk az a hűtőcsalád volt az abszolút kedvencünk, ami speciális technológiájának köszönhetően már illatáról felismeri a kétes frissességű termékeket, és okosszenzora azonnal jelzi tulajdonosának, hogy az adott ételek fogyasztásra nem alkalmasak.
De az egészséges ételek szerelmesei imádni fogják azt a vákuummal működő turmixgépcsaládot is, ami a levegő gyors kiszippantásával akadályozza meg a turmixban lévő zöldségek és gyümölcsök oxidációját.

Jó hír, hogy nemsokára a Grundig márka is megérkezik Magyarországra – ezúttal nemcsak televízió formájában – így jövőre már mi is élvezhetjük az ökotudatosságot és fenntarthatóságot előtérbe helyező dizájnóriás stílusos háztartási eszközeit. Ők már nem titkoltan PET palackokból készítik a minden szempontból környezettudatos mosógépeik belső dobját, hűtőszekrényeik pedig képesek felismerni a hamarosan lejáró élelmiszerek kódjait, majd gyorsan elkészíthető recepttel ösztönözik a családot azok gyors felhasználására.



Ezek után már egyáltalán nem meglepő megoldás az önmagát gőzzel tisztító és programozható beépíthető sütő vagy az egy pillanat alatt indukciós főzőlappá alakuló konyhai munkafelület.
Kérdés, hogy mi magunk mikor találkozhatunk saját otthonunkban ezekkel az újdonságokkal, de a forgalmazók szerint csak egy-két hónapot kell várnunk az álomtermékekre.

Ezek is érdekelhetnek