Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ököruszály leves kelbimbóval

MME MME
3/5
90 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A marhafarkat 1 liter vízben, kuktában 60-80 percig főzzük. Beletesszük a hagymát, sót és - lehetőleg gézbe csomagolva, vagy teatojásba téve - a fűszerkeveréket is. Leszedjük a levéről a faggyút egy serpenyőbe, üvegesre pároljuk rajta a kelbimbót, elkeverjük a pirospaprikával, és rászűrjük a levest, illetve a levesbe öntjük, amelyből kiszedtük a csontokat. Kuktában a bimbókat nagyságtól függően 5-9 percig főzzük.

Megjegyzés

A hús és a bimbó együtt hússalátának is felhasználható. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss