Öhöm

default user icon
2 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • füstölt szalonna
  • hagyma
  • öreglebbencs
  • burgonya
  • pirospaprika

Elkészítés

    Elkészítés: A szalonnát apróra vágjuk, és bográcsban kiolvasztjuk a zsírját, majd hozzáadjuk az öreglebbencset, barnára pirítjuk, és a tűzről levéve 1 kávéskanál pirospaprikát keverünk hozzá. Beletesszük egészben a hagymát, az apróra vágott burgonyát, és felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje. Ízlés szerint sózzuk, és készre főzzük. Legvégén a hagymát kivesszük. Tálaláskor sajtot is reszelhetünk rá.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Kálmán Helga 9 évvel ezelőtt
Valóban sok neve létezik ennek az ételnek. Nálunk "Betyáros" a neve. De mi például nem rakun bele szalonnát, hanem zöldpaprikát, és a hagyma is apró kockákra van vágva, így elfő a végére. Mindenesetre így vagy úgy, de szerintem nagyon finom!!
forint64 9 évvel ezelőtt
Bocsáss meg, de az öreglebbencs magának a kész ételnek a neve, nem a nagy darabokra tördelt száraztésztának (az simán lebbencs). Ezt az ízletes pásztorételt tájanként másképp nevezik, pl.: slambuc, öhöm, öhön, öregtészta, öreglebbencs...

Hasonló Receptek

Magazin