Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nyuszis rizs lecsós hússal

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A lecsós húshoz:
  • 1 kg sertéshús
  • 30 dkg lecsó
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 5 evőkanál napraforgóolaj
  • bors
  • 4 dl víz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • A körethez:
  • 25 dkg gyors rizs
  • 2 teáskanál só
  • A díszítéshez:
  • 1 közepes kovászos uborka
  • 1 db fekete olajbogyó
  • 1 közepes paradicsom

Elkészítés

Elkészítés: A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és az olajon megdinszteljük. Meghintjük fűszerpaprikával, és rátesszük a felkockázott húst. Felöntjük vízzel, belepréseljük a fokhagymát, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Amikor félig megfőtt a hús, hozzáadjuk a lecsót, és készre főzzük.

Rizst sós vízben megfőzzük, majd kiöntjük a zacskóból.

Egy tányér közepére halmozzuk a rizst, nyuszifejet alakítunk ki belőle. Az uborkát nagyon vékony csíkokra vágjuk, ezzel alakítjuk ki a nyuszi szemeit és a bajuszát. Olajbogyó a szeme közepe, paradicsom az orra és a szája. A nyuszifej köré tesszük a lecsós húst, petrezselyemzölddel díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss