Elkészítés: A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és az olajon megdinszteljük. Meghintjük fűszerpaprikával, és rátesszük a felkockázott húst. Felöntjük vízzel, belepréseljük a fokhagymát, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Amikor félig megfőtt a hús, hozzáadjuk a lecsót, és készre főzzük.
Rizst sós vízben megfőzzük, majd kiöntjük a zacskóból.
Egy tányér közepére halmozzuk a rizst, nyuszifejet alakítunk ki belőle. Az uborkát nagyon vékony csíkokra vágjuk, ezzel alakítjuk ki a nyuszi szemeit és a bajuszát. Olajbogyó a szeme közepe, paradicsom az orra és a szája. A nyuszifej köré tesszük a lecsós húst, petrezselyemzölddel díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre