Elkészítés: Az öntethez apróra reszelem a sajtot, kb. egy szűk maroknyit félreteszek, a többit a joghurttal és a tejföllel simára keverem, beleőrlöm a borsot.
A sárgarépákat alaposan megmosom, megtisztítom, a cukkiniket csak csíkokban hámozom meg. A zöldséghámozóhoz hasonló julienne-szeletelővel gyufaszálánál is vékonyabb hosszú csíkokra szeletelem mindkét zöldséget. Egy nagy üvegtálban előbb a cukkiniszálakból formálok „peremet”, majd a közepére halmozom a sárgarépaszalagokat. Ezzel kész is a fészek.
Az öntetből kis tojásokra emlékeztető teáskanálnyi foltokat formálok a fészekre, a közepére szórom a félretett reszelt kéksajtot. Frissen tálalom!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre